Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Plaat pizza met tonijn

Plaat pizza met tonijn

Bereidingstijd: 35 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 225 gr hartig taartdeeg Koopmans
  • 185 gr tonijn
  • 100 gr feta kaas
  • 1 ei
  • 30 gr rucola
  • 50 gr kappeltjes
  • 1 rode ui
  • 0.5 blikje tomatenpuree (34 gr)
  • 100 gr cherrytomaatjes

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Een plaattaart van een hartig taartbodem is iets wat al langer op mijn lijstje stond om te maken. De topping van tonijn, ui, kappertjes en verse rucola is helemaal in balans wat mij betreft. Daarnaast is het een perfect budget recept.

Budget recept

Dit recept heb ik gemaakt in het kader van de Albert Heijn 5x5budgetchallenge.  Vorige week vertelde ik al wat dit inhoudt, maar ik vertel het graag nog eens: ik ben uitgekozen als ambassadeur! Maandelijks zal ik een challenge krijgen en deze maand was dat om 5 maaltijden te koken voor €5 per maaltijd. Deze uitdaging past helemaal bij me want ik houd niet van teveel geld uitgeven haha! Onderstaand de inkopen van dit recept met alle kosten op een rijtje!

De kosten:

Hartig taartdeeg: €1,39 (helft gebruikt: €0,70) 
Tonijn: €0,94 
Feta kaas: €0,95 (helft gebruikt: €0,48) 
Ei (1 stuk): €0,22 
Rucola voordeelverpakking: €1,69 (1/3 gebruikt: €0,57) 
Kappertjes: €0,78 (helft gebruikt: €0,39) 
Rode ui (€0,10) 
Blikje tomatenpuree AH basic gekregen van AH, kost €0,14. Helft gebruikt: €0,07 
100 gr cherry tomaat €2,99 voor 500 gr. €0,60. 

Totaal: €3,40 + €0,14 = €4,07. 

Onwijs goedkoop dus! En ik kan alvast zeggen dat ik dit zeker vaker ga maken voor tijdens een movie night, want ik vond het écht een verwennerij! Hmm, krijg er helemaal zin in weer!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden.

Stap 2

Snijd de ui in ringen, halveer de cherrytomaten en klop de eidooier los in een kommetje.

Stap 3

Plak 4 plakken hartig taartdeeg aan elkaar, vouw eventueel de randjes om en verdeel de tomaten puree over het deeg.

Stap 4

Verdeel nu de helft van de ui er over, de tonijn, verkruimelde feta, kappertjes, cherrytomaat en de rest van de ui er over.

Stap 5

Als laatste klop je de eidooier en verdeel je deze over de rand van de pizza voor een extra bruin korstje.

Stap 6

Bak dit in ongeveer in 25 minuten gaar in de oven. Maak vervolgens de plaatpizza af met rucola.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

tomaat hoofdgerechten vis & zeevruchten tonijn hapjes & snacks pizza oud & nieuw diner hartige taart plaattaart plaatpizza

Bekijk ook eens deze recepten

Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴