Deel dit recept

Social media

Mini pizza met paarse truffel aardappel

Bereidingstijd: 30 min.

Personen: 2


Ingrediënten

  • 300 gr truffel aardappel
  • 1 gele paprika
  • 1 pak Koopmans pizzadeeg
  • 200 gr roomkaas of vegan witte saus (zie inediënten bovenin)

Pesto:

  • 30 gr basilicum
  • 40 gr pijnboompitten
  • 40 gr zonnebloempitten
  • 2 el olijfolie
  • 1 el truffel olie
  • 1 teentje knoflook
  • sap van een halve citroen
  • peper en zout

Deze pizza steelt de show door de paarse truffel aardappel en de gele paprika. De zelfgemaakte pesto met truffelolie maakt de pizza helemaal af. 

Aardappel op een pizza

Dit is dus echt onwijs lekker! Deze paarse truffel aardappeltjes zien er natuurlijk onwijs mooi uit, maar deze pizza is ook erg lekker met een normale aardappel. Kies dan voor een vastkokende aardappel. Of eentje met een rode schil. Wel aardappel dan ook, probeer het eens op je pizza!

Bereiding

Stap 1

Maak het pizzadeeg volgens de aanwijzigingen van de verpakking.

Stap 2

Schil de aardappeltjes en snijd er hele dunne plakjes van.

Stap 3

Vorm het pizzadeeg en verdeel de witte saus of roomkaas er overheen. Leg de plakjes aardappel  er overheen.

Stap 4

Snijd gele paprika in kleine blokjes en verdeel dit over de aardappeltjes.

Stap 5

Bak de pizza in 12-15 minuten af en maak in de tussentijd de pesto door alle ingrediënten van de pesto in een blender of keukenmachine te mengen.

Stap 6

Als de pizza klaas is, verdeel de pesto er overheen.

hoofdgerechten paprika aardappel vegetarisch italiaans pizza diner truffel aardappel paarse aardappel gele paprika zelfgemaakte pesto
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen