Bieten pizza met witte asperges en geitenkaas
Bieten pizza met witte asperges en geitenkaas
Bereidingstijd: 25 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 500 gr witte asperge
- 2 x bieten pizzabodem
- 150 gr geitenkaas (zachte die je kunt kruimelen of smeerbare)
- 1 rode ui
- 2 el kappertjes
- 1 el olijfolie met truff
Asperges op een pizza? Ja, zeker! En al helemaal op deze mooie pizzabodem, van rode bieten. Een heerlijk recept voor wanneer je eens iets anders wilt proberen als pizza topping.
Witte asperges op de pizza
Yes, dat is dus echt wel heel erg lekker. Ik ben sowieso gek op asperges, wit en groen. Maar als het voorjaar is, dan kies ik graag de lekkere witte variant. Al vind ik het leuk om af te wisselen met recepten voor deze witte variant. Daarom heb ik het op de pizza gedaan! Het is wel belangrijk dat je de asperges even voorkookt, ongeveer 3 minuten, dan zijn ze niet zo rauw. Vervolgens zijn deze klaar om op de pizza te doen. Deze kocht ik trouwens bij Lidl en stiekem wilde ik mooie asperges voor de foto's, maar de volgende keer zou ik de Verspil-me-nietjes asperges kopen. Deze zijn net even wat minder recht bijvoorbeeld, maar nog steeds erg lekker. Echt TOP dat Lidl deze heeft.
Rode bieten pizzabodem
Yes, in deze bodem zitten rode bieten verwerkt. Zo krijg je net even wat meer groenten binnen, maar het ziet er natuurlijk ook erg leuk uit. Laat je ook zeker niet afschrikken door de kleur hé. De smaak is ook erg lekker van deze bodem. De lichte bieten smaak past ontzettend lekker bij de geitenkaas in dit recept, een perfecte combinatie! Deze kocht ik dus ook bij Lidl uit het Delicieux assortiment. Mocht je nu minder fan van rode bieten zijn, dan kun je ook voor de groente-pizzabodem met bloemkool kiezen! Truffelolie uit het Delicieux assortiment is optioneel, maar ontzettend lekker bij de pizza, dus wel een aanrader!
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven op 190 graden.
Stap 2
Indien nodig, schil dan de asperges. Snijd ringen van de rode ui.
Stap 3
Kook een pan met water en blancheer de asperges ongeveer 3 minuten zodat de asperges niet meer rauw zijn. Verdeel de geitenkaas over de pizza bodems. Verdeel hier de rode ui overheen en vervolgens de kappertjes overheen.
Stap 4
Halveer de asperges en leg deze hier overheen. Bak de pizza af in ongeveer 10 minuten.
Stap 5
Verdeel de olie met truffel over de pizza zodra deze uit de oven komt. Verdeel dit vooral over de korstjes.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link