Gnocchi met ricotta uit de oven

Bereidingstijd: 30 min.

Personen: 2


Ingrediënten

  • 500 gr gnocchi
  • 250 gr ricotta
  • 150 gr cherrytomaat
  • 1 courgette
  • 1 tl oregano
  • 20 gr pijnboom pitten
  • Peper en zout
  • Olie bakken

De combinatie van romige ricotta met groenten en knapperige gnocchi maakt dit recept een echte topper! Heerlijk wanneer je niet veel tijd hebt en de oven zijn werk laat doen.

Makkelijk en snel recept

De totale kooktijd voor dit recept is dan wel 30 minuten, maar tijd is met name doordat de groenten en ricotta in de oven roosteren. In de tussentijd hoef je alleen maar de pijnboompitten te roosteren en de gnocchi op laag vuur krokant te bakken. Zo heb ik in ieder geval tijd om alvast alles op te ruimen, de tafel te dekken en andere huishoudelijke taakjes te doen.

Krokante gnocchi

Gnocchi kun je kort koken en dan zijn de deegballetjes onwijs zacht. In dit recept is de ricotta romig, de groenten worden ook redelijk zacht gebakken in de oven en dan vind ik het juist onwijs lekker om de gnocchi lekker krokant te bakken. Dit is mijn favoriete manier van gnocchi bereiden.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden. 

Stap 2

Snijd de courgette in kleine blokjes en halveer de cherrytomaatjes. Voeg in een ovenschaal de courgette, cherrytomaatjes en voeg een beetje olie, peper en zout toe. Meng goed en leg hier bovenop de ricotta, zo vanuit de verpakking. Verdeel de oregano over de ricotta. Bak dit af in de oven in ongeveer 20-25 minuten, afhankelijk van je oven.

Stap 3

Roerbak de pijnboom pitjes goudbruin in een droge pan. Verwijder de pijnboom pitjes uit de pan en verhit een beetje olie in dezelfde pan. Roerbak de gnocchi ongeveer 10 minuten tot deze goudbruin is. 

Stap 4

Haal de groenten en ricotta uit de oven en meng de ricotta door de groenten. Serveer gnocchi geroosterde pijnboom pitjes en het ricotta en groenten mengsel. 

tomaat hoofdgerechten courgette pasta vegetarisch italiaans diner oven makkelijk & snel gnocchi ricotta
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media