Kiwi & cashewnoot repen

Bereidingstijd: 60 min.

Personen: 10


Bodem:

  • 150 gr ontpitte dadels
  • 100 gr muesli naar keuze
  • 30 gr gewelde rozijnen
  • 1 tl kaneel
  • olie

Vulling:

  • 100 gr gewelde cashewnoten
  • 40 ml amandelmelk
  • 1 grote bevroren banaan
  • 1 tl vanille extract

Topping:

  • 1 kiwi, in dunne plakjes
  • kaneel

Als dessert, ontbijtje of voor bij de koffie, daar zou deze kiwi slice elke dag wel kunnen eten. Een gezonde versie doordat er geen toegevoegde suikers in zitten en ook nog eens vegan proof. Ook de non-vegans zullen deze slices met kiwi zéker lekker vinden. Super easy en snel gemaakt, lees je mee?

Zelf repen maken voor vegans

Als vegan is het belangrijk om ook makkelijk en snel te kunnen snacken, daarom heb ik dit heerlijke recept voor vegans gemaakt. Je kan ze maken en daarna bewaren, eet smakelijk!

Zoetigheid bewaren

Zelf bewaar ik de slices in de vriezer en haal ik ze er uit wanneer ik ze ga eten. Of eigenlijk 30 minuten van te voren, dan zijn ze ten minste ontdooit wanneer ik het ga eten. Dat is toch lekker handig?!

Let op: voordat je begint met het maken van dit recept is het belangrijk dat je de volgend ingrediënten klaar hebt staan: 
- banaan moet bevroren zijn;
- rozijnen en cashewnoten moeten geweld zijn, minimaal 30 minuten (liefst een nacht lang).

Bereiding

Stap 1

Zorg ervoor dat alle ingrediënten klaar staan, inclusief de bevroren banaan en de geweldige rozijnen en cashewnoten.

Stap 2

Begin met het maken van de bodem door de dadels te ontpitten en dit samen met de muesli, kaneel en rozijnen toe te voegen in de keukenmachine. Heb je deze niet? Hak alles heel fijn. Het zal een soort van deegbal worden. 

Stap 3

Vet een bakvorm in met olie en voeg de bodem hier aan toe. Zorg dat je een opstaand randje maakt, zodat je de vulling er goed in kan gieten.

Stap 4

Zet de bodem nu een half uurtje in de vriezer. In de tussentijd maak je de vulling.

Stap 5

De vulling maak je door de ingrediënten te blenden tot een gladde massa. Zorg dat de vulling niet té dun is. Na een half uur kun je de vulling in de bodem gieten.

Stap 6

Zet nog eens ongeveer 45 minuten in de vriezer of tot de vulling opgestijfd is. Maak nu af met plakjes kiwi en een paar snufjes kaneel.

zoet dadels vegetarisch kiwi vegan tussendoortje muesli nagerechten repen taartje bakrecepten
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media