Tropische kokos rijstpudding met vers fruit
Tropische kokos rijstpudding met vers fruit
Bereidingstijd: 4 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 150 gr kleefrijst (ketan) of dessertrijst
- 40 gr suiker
- 1.5 el limoensap
- 2 el kokosrasp
- 300 ml kokosmelk
- 100 ml water
- een snuf zout
Toppings:
- vers fruit
- chiazaad
- kokosvlokken
Dit Vietnamees recept voor sticky rijstpudding is onwijs lekker zoet en een heerlijk ontbijt, snack of lunch. Voeg lekker veel fruit toe voor een tropische twist en dan is dit een ware treat!
Vietnamese rijstpudding van kleefrijst
Dit gerechtje at ik in een Vietnamees tentje in Praag. Dat was zo onwijs lekker dat ik daarna een oproepje op mijn instagram plaatste of iemand het recept had. Dat was het geval! Yes, ik ben het meteen thuis gaan maken en ik ben er echt gek op. Onwijs fijn on ineens een stuk of 4-6 porties te maken, dan heb je meteen lekker ontbijt in huis voor meerdere dagen. Lekker efficiënt dus!
Vers fruit
Het is heerlijk om met vers fruit te variëren als topping, maar wat echt niet kan missen is de passievrucht, vind ik. Deze geeft een heerlijke friszure tegenhanger aan de zoete rijstpudding. Onwijs lekker. Banaan is ook heerlijk erbij. Verder is ook ananas, papaya en mango lekker. Mijn variant heeft groene appel, kaki, banaan en passievrucht. Ook voeg ik wat kokos vlokken toe en chiazaad.
Bereiding
Stap 1
Laat de rijst eerst 12 uur weken. Indien je dessertrijst gebruikt, is dat niet nodig.
Stap 2
Kook de rijst in water en kokosmelk. Voeg ook de suiker en een snuf zout toe. Zorg dat de rijst een goede centimeter onder het water staat. Wanneer al het vocht door de rijst opgenomen is, is het klaar. Dit duurt ongeveer 20-30 minuten.
Stap 3
Wanneer de rijst gaar is voeg je ook limoensap en kokosrasp toe. Roer goed door.
Stap 4
Verdeel de rijst over de porties en verdeel de toppings er overheen.
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Tiramisu: kidsproof en zwangerproof!
Deze kidsproof tiramisu is de ideale afsluiter van een kerstdiner of elk ander feest! Er zit geen koffie, rauw ei of alcohol in, dus het is helemaal geschikt voor de kleintjes en zwangerproof.
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link