Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Vegan cashew kaas

Vegan cashew kaas

Bereidingstijd: 40 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 200 gr rauwe cashewnoten, geweekt in water. (min. 30 minuten tot 1 uur)
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl appelcider azijn
  • 2 el edgist (optione)
  • el ½ theep knoflookpoeder
  • een snuf zout en peper
  • 1 el gedroogde dille
  • 2 tl zwartje sesamzaadjes

Benodigdheden:

  • Bakpapier of huishoudfolie

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Een recept wat al lang op mijn lijstje stond om te maken namelijk vegan kaas, gemaakt van cashewnoten. Wil je toch de smaak van kaas, maar eet je geen zuivel? Dan is dit jouw recept!

Hoe maak je een veganistisch kaasje gemaakt van cashewnoten?

Het kaasje is lekker op een geroosterde boterham, op een toastje bij de borrel of eigenlijk waar je gewone kaas ook zou eten. Het is een smeerbare 'kaas', dus houd daar rekening mee. Ook moet je opletten want het beste is als je de cashewnoten een nachtje in water laat weken. Heb je daar geen tijd voor? Dan is een half uurtje tot een uur in heet water ook goed. Hoe zachter de noten, hoe makkelijker de blender of keukenmachine de noten in een fijne pasta kan malen.

Bereiding

Stap 1

Laat de geweekte cashewnoten goed uitlekken, zodat er geen overtollig water meer is.

Stap 2

Voeg alle ingrediënten in een blender of keukenmachine, behalve de dille en sesamzaadjes en meng tot een geheel. Voeg niet teveel vloeistof toe, dan wordt het te dun.

Stap 3

Haal alles uit de blender en leg op een vel bakpapier of huishoudfolie. Vorm de massa nu tot de vorm van een rond kaasje, zoals een camembert. Vouw het bakpapier of huishoudfolie hier strak om en leg nu minimaal voor 2 uur in de koelkast zodat het kaasje kan opstijven.

Stap 4

Na 2 uur haal je het kaasje eruit en maak je de vorm nog eens goed rond. Verdeel dille en sesamzaad over het kaasje en druk goed aan zodat het eraan vast kleeft. Leg dit minimaal nog eens 2 uur in de koelkast, maar het liefst een nacht.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

bijgerechten vegetarisch cashewnoten hapjes & snacks oud & nieuw vegan

Bekijk ook eens deze recepten

Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴