Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Spinazie feta filodeeg rolletjes - Turkse Börek

Spinazie feta filodeeg rolletjes - Turkse Börek

Bereidingstijd: 40 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 20  plakjes filodeeg
  • 300 gr spinazie
  • 150 gr feta kaas
  • 1 ei
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el vloeibare boter
  • 2 el sesamzaadjes
  • olie

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Het recept voor deze filodeeg rolletjes is een favoriet, door de heerlijke vulling van feta en spinazie. Dit is in de Turkse keuken de Börek. De zachte en smaakvolle vulling past perfect bij het knapperige filodeeg, het perfecte tussendoortje of hapje!

Smaakvolle hapjes met spinazie en feta

Dat zijn deze knapperige filodeeg rolletjes zeker! Hoeveel je er van kunt maken is een beetje afhankelijk van het filodeeg, de vorm ervan en de hoeveelheid natuurlijk. Ik maakte 10 rolletjes met 225 gram deeg. Het is natuurlijk ook een beetje afhankelijk van hoe strak je de rolletjes oprolt en hoeveel vulling er daardoor in gaat. Houd de hoeveelheid onderstaand een beetje aan als richtlijn. Het zullen er toch nooit genoeg zijn, want je blijft er lekker van eten!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Haal het filodeeg uit de vriezer en uit de verpakking en laat onder een theedoek ontdooien. Maak in de tussentijd de vulling.

Stap 3

Snipper het uitje en en hak de knoflook. Fruit beide aan in een beetje olie in de pan. Voeg na ongeveer 4 minuten ook de spinazie toe en laat deze volledig slinken. Voeg vervolgens de spinazie in een vergiet of zeef en pers al het vocht eruit. Het is belangrijk dat de spinazie niet meer nat is, anders krijg je geen knapperige filodeeg rolletjes.

Stap 4

Meng nu de spinazie met de feta kaas.

Stap 5

Neem een vel filodeeg en besmeer met vloeibare boter. Leg hier een vel filodeeg overheen. Voeg een beetje van de vulling horizontaal over het deeg en laat de randjes vrij, vouw de randjes naar binnen en rol tot een mooi rolletje. Herhaal met de overige ingrediënten.

Stap 6

Klopt het eitje en besmeer de filodeeg rolletjes met het ei. Strooi sesamzaadjes over de filodeeg rolletjes en bak deze in ongeveer 14 minuten gaar en knapperig.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

spinazie feta turks vegetarisch hapjes & snacks oud & nieuw oven midden-oosten top favorieten

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴