Diner/ Hoofdgerechten/ Vlees, kip en gevogelte

Recept: Kipburger met tzatziki en gegrilde courgette

Burgers zijn gewoon altijd lekker, comfort food ten top! Vooral mijn vriend vindt dit echt heel erg lekker. Nu wilde ik wel eens wat variatie in mijn burger repertoire en deze kipburger is het resultaat hiervan geworden! De tzatziki maakt het lekker fris en door de gegrilde courgette is het nét even iets anders. De burger is gemaakt van kippengehakt, maar als je dit niet kunt vinden, kun je ook gewoon kipfilet of kippendijen kopen en dit helemaal fijn snijden. En dan nu het recept!

DSC_0533
Recept: Kipburger met tzatziki en gegrilde courgette

Hoeveelheid: 2 burgers
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten:

Burgers
200 gr kippengehakt
paneermeel
1 tl paprikapoeder
1 tl witte peper

Tzatziki
Ik gebruik dezelfde tzatziki als in dit gerecht: Quinoa & Couscous salade met kalkoen en gegrilde nectarine. Hier nogmaals de ingrediënten:

200 gr (Griekse) yoghurt
½ citroen
5 gr munt
½ komkommer
–1 teentje knoflook
peper & zout

Overig:
½ courgette
¼ komkommer
2 ciabatta broodjes
1 rode ui
peper en zout
oregano

Bereiding:

  1. Begin met het maken van de burgers. Neem het kippengehakt en meng er wat panneermeel doorheen, samen met de paprika poeder en witte peper. Je zou voor de binding nog een ei kunnen gebruiken, maar mijn kippengehakt was vrij nat, dus dit was niet nodig. Maak er burgers van en zorg dat er panneermeel aan de buitenkant van de burger zit, dit zorgt voor een knapperig korstje. Leg de burgers nu even terug in de koelkast, zodat ze stijf worden, zo kun je ze makkelijker bakken.
  2. Dan is de tzatziki aan de beurt: Rasp de halve komkommer en knijp vervolgens al het vocht uit de komkommer en leg het in een kommetje. Voeg vervolgens hier yoghurt aan toe, de hoeveelheid kun je naar eigen inzicht aanpassen. Rasp een klein teentje knoflook door de yoghurt en komkommer. Maak de munt in de vijzel klein of snijd het heel fijn, en voeg dit ook aan de tzatziki toe. Voeg het sap van 1/2 citroen toe en breng op smaak met peper en zout. Zet de tzatziki nu in de koelkast.
  3. Snijd plakken van de courgette en grill deze in de grillpan. Geen grillpan? Dan kun je dit ook in een koekepan bakken. gebruik hiervoor olijfolie en voeg wat peper, zout en oregano aan de courgette toe.
  4. Hierna kun je de rode uien in ringen snijden en ook bakken tot ze zacht zijn.
  5. Snijd plakjes van de komkommer.
  6. Nu kun je de kipburger gaan bakken! Doe dit in een paar druppels olijfolie op zacht vuur. Let op dat je het niet te hard bakt, je wilt wel dat de kipburger van binnen gaar is. Als de burger van beide kanten goudbruin is, laat ik hem altijd nog even nagaren. Dit doe ik door het vuur uit te zetten en de burger even met rust te laten.
  7. Nu kun je de burger gaan bouwen! Begin met de onderkant van het broodje, leg hier wat gegrilde courgette op, een flikte eetlepel tzatziki, dan wat komkommer, de lekker sappige kipburger met daar boven op de rode ui. Als je het dan lekker vindt, voeg je gewoon nog een eetlepel tzatziki toe! Het kapje van de ciabatta erop en je burger is helemaal klaar.
  8. Ik eet hier een lekkere salade bij zoals in dit recept: Mijn go-go salade bijgerecht. Smakelijk eten!

Liefs Jaimy

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.