Deel dit recept

Social media

Crunchy panko kip met yoghurt-munt dip

Bereidingstijd: 20 min.

Personen: 2


Ingrediënten

  • 2 kipfilet
  • 100 gr panko
  • 1 ei
  • 100 ml melk
  • 4 el bloem
  • 1 tl cajun kruiden
  • olie om in te frituren

Yoghurt-munt saus

  • 5 el yoghurt
  • 3 takjes munt
  • 3 gr peterselie
  • 1 el mayonaise
  • 0.5 citroen
  • peper en zout

Deze hapjes van kip zijn lekker krokant. Serveer met een zelfgemaakt yoghurt en munt sausje.

Knapperige kip hapjes

Lekker sappige kip met een knapperig Panko korstje. Panko is een Japans broodkruim, knapperiger dan normaal paneermeel. Daarnaast vind ik ook dat het wat meer smaak heeft. Dit recept is heerlijk als bijgerecht bij de doordeweekse maaltijd, maar dient ook goed als een snack in het weekend. De dip is onmisbaar erbij, want dit maakt het heerlijk fris. Wees gewaarschuwd: dit is een verslavende snack!

Bereiding

Stap 1

Snijd de kipfilet in stukjes en strooi er wat cajun kruiden op.

Stap 2

Zorg  dat alles klaar staat: een bordje met de kip, een bordje met de bloem, een ander bordje met een geklutst ei, samen met een scheutje melk en als laatste een schoon bord om de gepaneerde kip op te leggen.

Stap 3

Neem een stukje kip, haal het door de bloem en klop een beetje af. Neem je andere hand en haal de kip door het ei mengsel. De laatste stap is de kip door de Panko te halen en op het schone bord te leggen.

Stap 4

Maak de yoghurtsaus door als eerste de munt in de vijzel fijn te stampen. Mocht je geen vijzel hebben, hak de munt dan heel klein. Voeg de mayonaise en yoghurt bij de munt. Maak de saus af met citroen, gehakte peterselie en peper en zout.

Stap 5

Frituur de kip in een laagje olie in een diepe pan. bak ongeveer 3 minuten aan elke kant goudbruin. lek uit op keukenpapier en serveer met de yoghurt saus.

bijgerechten kip panko japans dipsaus kip & gevogelte
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen