Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Andijvie a la creme met kippendijen

Andijvie a la creme met kippendijen

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 200 gr pandanrijst
  • 2 kippendijen
  • 400 gr gesneden andijvie
  • 1 witte ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 groente bouillonblokje
  • 200 ml kookroom
  • 60 ml water
  • 1 flinke theelepel maizena
  • peper en zout
  • boter

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Een heerlijke maaltijd met een Hollands tintje door de lekkere andijvie á la crème. In dit recept op smaak gebracht met onder andere mosterd, die weer erg goed bij de kippendijen past. 

Heerlijke Hollandse andijvie 

Andijvie ken je natuurlijk wel van stamppot, maar ook á la crème is andijvie heerlijk. En met dit recept staat binnen no-time een gezonde maaltijd op tafel! Erg lekker om met rijst te serveren, maar het is ook lekker met aardappelpuree of tagliatelle. De romige groente is in dit recept een heerlijk bedje voor sappige kippendijen. Dat vlees is afkomstig van Kuib, waar kwalitatief biologisch vlees hoog in het vaandel staat.

Andijvie en sla

Wist jij dat andijvie een slasoort is? Daarom kan andijvie ook rauw gegeten worden en wordt het vaak in een slamix toegevoegd. Stamppot is natuurlijk ook bekend, maar in deze variant waarin andijvie in room bereid wordt is ook onwijs lekker. Laat de andijvie niet te lang koken, maar laat deze nog een beetje rauw. Andijvie is namelijk het lekkerst wanneer er nog een beetje bite aan zit. Bevalt het recept? Maak dan een account aan en geef hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten.

Bereiding

Stap 1

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking. 

Stap 2

Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Snijd de andijvie in reepjes en was goed.

Stap 3

Neem een koekenpan en verhit ruim boter. Bak de kippendijen aan op hoog vuur en zet het vuur vervolgens wat lager. Breng op smaak met peper en zout. Leg een deksel op de pan, verhaal het vuur en laat de kippendijen nog ongeveer 5 minuten doorgaren.

Stap 4

Verhit in de tussentijd een beetje boter in een tweede koekenpan en fruit het uitje met knoflook aan. Voeg na een paar minuten kookroom, mosterd, groente bouillonblokje en andijvie toe. Breng op smaak met peper en laat de andijvie slinken. Meng het water met maizena en voeg toe aan de spinazie, zodat de saus een beetje indikt.

Stap 5

Serveer de andijvie á la creme met kippendijen en pandanrijst. 

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten rijst diner andijvie hollands kip & gevogelte

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴