Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Kip saté spiesen

Kip saté spiesen

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 350 gr kipfilets (of haasjes)
  • 1 limoen
  • 5 gr koriander
  • olie
  • satésaus of zelfgemaakte pindasaus

Marinade:

  • 2 el ketjap
  • 1 tl geraspte knoflook
  • 1 tl geraspte gember

Benodigdheden:

  • 7 -8 prikkers

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Kip saté doet mijn aan Indonesië denken, want daar kun je de lekkerste vinden. Deze spiesen met kip zijn gemarineerd en geserveerd met pindasaus. 

Van de BBQ of van de grill?

Zelf eet ik zo goed als geen vlees, dus mijn vriend was proef persoon en keurde deze spiesen hartstikke goed. Je kunt deze spiesen op de barbecue bereiden, maar ook op een grill of in een grill pan. Ik maakte ze op de Patio Cooker van Ferleon, omdat ik daar nog steeds gék op ben. En hey, ook als het minder goed weer is kun je dit maken, dan kunnen ze gewoon in de grillpan. Dit recept is dus helemaal niet specifiek voor de zomer, maar wanneer jij er zin in hebt! Tip: hoe langer je de marinade laat marineren, hoe lekkerder de kip zal worden!

Pindasaus of satésaus

Eigenlijk weet ik het verschil niet zo goed, beide gemaakt van pinda's toch? In ieder geval hoort deze saus er absoluut bij om de spiesen in te dippen. Wil je deze zelf maken? In de ingrediëntenlijst heb ik een link toegevoegd naar mijn recept van zelfgemaakte pindasaus. Wil je lekker makkelijk doen? Dan zou je ook kant-en-klare saus kunnen kopen.

Bereiding

Stap 1

Leg de houten prikkers in het water, om te voorkomen dat de stokjes verbranden.

Stap 2

Maak de marinade door de ketjap te mengen met geraspte knoflook en gember.

Stap 3

Snijd de kip in blokjes en meng dit met de marinade. Laat nu minimaal een half uur marineren, maar een nacht is nog lekkerder!

Stap 4

Zet de grill aan en wrijf de spiesen met een beetje olie in. Bak nu ongeveer 5 minuten aan beide zijden of tot de kip gaar is.

Stap 5

Serveer de kip saté spiesen met het sap van de limoen, de satésaus en een beetje koriander.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

bijgerechten bbq grill pindasaus barbecue saté spiezen kip & gevogelte

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴