Deel dit recept

Social media

Quesadilla's met zelfgemaakte tortilla's

Bereidingstijd: 20 min.

Personen: 4


tortilla's (ongeveer 6 stuks):

  • 200 gr tarwe bloem
  • 125 ml lauw warm water
  • een snufje zout
  • 2 el olie

quesadilla's (3-4 personen)

  • een zakje geraspte kaas
  • 2 kipfilet
  • 3 paprika
  • 1 ui

zelfgemaakte kruidenmix

  • 1 tl knoflookpoeder
  • 0.5 tl chilipoeder
  • 0.5 tl zout
  • 2 tl paprika poeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 tl oregano

Na de guacamole en pico de gallo recepten, ga ik nog even door met deze reeks aan Mexicaanse gerechten.

Deze bijgerechten horen natuurlijk bij... Quesadilla's! Oftewel lekker comfortfood voor in het weekend. In dit recept laat ik je zien hoe ik mijn standaard quesadilla recept maak, met zelfgemaakte tortilla's erbij. De zelfgemaakte tortilla's maken dit recept écht lekker, je kunt het uiteraard ook met kant-en-klare tortilla's komen, maar ik beloof je; het is de moeite waard! Daarnaast is het niet moeilijk om je eigen tortilla's te maken. Wie gaat de uitdaging aan?

TIP: Je kunt deze tortilla's ook invriezen. Erg handig als je een grotere hoeveelheid ineens wilt maken.

Bereiding

Stap 1

Snij de kipfilet in kleine blokjes. Dit mag echt best klein zijn, het moet straks tussen de tortilla's.

Stap 2

Strooi de kruidenmix over de kip en verdeel dit goed. De kip mag je nu gaar bakken in de pan.

Stap 3

Ondertussen snipper je de ui en snij je de paprika in kleine blokjes.

Stap 4

Wanneer de kip gaar is, doe je deze terug in een kommetje.

Stap 5

Nu mag je de ui en paprika in dezelfde pan bakken, zo neem je nog een deel van de kruiden mee. Wanneer dit beetgaar is, kun je dit bij de kipfilet voegen. Meng goed door elkaar.

Stap 6

Het leukste gedeelte is nu aangebroken. Je gaat de quesadilla's 'bouwen'. Je moet snel te werk gaan, dus zorg dat je alles binnen handbereik hebt. Zorg dat je een bord bij de hand hebt, zodat je de quesadilla om kunt draaien.

Stap 7

Je neemt een koekenpan en voeg een beetje olie toe. Daarna leg je een tortilla in de pan, strooi je snel een laagje kaas over de tortilla, gevolgd door een laagje van het kip en groente mengsel, dan weer een laagje kaas en vervolgens weer een tortilla.

Stap 8

Druk de bovenste tortilla nu stevig aan. Wanneer de kaas een beetje gesmolten is, zijn de lagen aan elkaar gehecht. Dit kun je controleren door de bovenste tortilla even op te tillen. Na ongeveer 2 minuten kun je de quesadilla omdraaien.

Stap 9

Leg het bord boven op de pan, keer het om en schuif de quesadilla terug in de pan. Na ongeveer 2 minuten is je quesadilla klaar!

Stap 10

Herhaal dit nu met alle tortilla's, de quesadilla's die al klaar zijn kun je warm houden in de oven.

Stap 11

Serveer je quesadilla's met guacamole en pico de gallo en smullen maar!

hoofdgerechten mexicaans quesadilla tortilla kipfilet paprika wraps kip & gevogelte
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen