Pasta met kip gehaktballetjes en dragonsaus
Pasta met kip gehaktballetjes en dragonsaus
Bereidingstijd: 30 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 500 gr volkorenpasta
- 350 gr kip gehakt
- 5 gr verse peterselie, gehakt
- 40 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- 200 ml room
- 100 gr mascarpone
- 2 el citroensap
- 1 ei
- 4 el -5 paneerme
- 80 gr kappertjes
- 1 witte ui
- 5 gr -10 verse dragon (gedroogd mag natuurlijk ook)
- 3 tenen knoflook, geraspt
- Olijfolie en boter om in te bakken
Een heerlijk pasta gerecht met gehaktballetjes van kip gehakt en een heerlijke roomsaus met dragon. Heerlijke smaken! De gehaktballetjes zijn extra gekruid met Parmezaanse kaas voor een extra smaak boost.
Zelfgemaakte kip gehaktballetjes met dragon
Dit recept is een perfect voorbeeld van een probeersel wat onwijs goed uitgepakt heeft. De gehaktballetjes maakte ik zelf van kip gehakt. Het recept maakte ik voor 5 personen, met een goede salade erbij. Het lijkt weinig saus, maar de saus is vrij machtig en verdeeld makkelijk over de pasta.
Bereiding
Stap 1
Meng het kip gehakt met de helft van de Parmezaanse kaas, alle geraspte knoflook en gehakte peterselie. Meng hier ook het paneermeel en het ei doorheen. Breng op smaak met peper. Draai van het gehakt nu kleine gehaktballetjes.
Stap 2
Zet in de tussentijd een pan met gezouten water op voor de pasta en wanneer het water kookt, kook je de pasta volgens de aanwijzigingen van de verpakking.
Stap 3
Neem de gehaktballetjes en braad deze goed aan in een klont boter. Zet het vuur laag nadat ze bruin zijn aan de buitenkant en bak nog even 5 minuten door. Haal ze daarna uit de pan op en leg ze een bord.
Stap 4
Snipper het uitje en fruit dit aan, voeg daarna de room en mascarpone er aan toe. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de kip gehaktballetjes toe aan de saus en laat dit nog 5-10 minuten pruttelen op laag vuur. Hak in deze tijd de dragon fijn en voeg dit samen met citroensap en kappertjes toe aan de saus.
Stap 5
Dien de balletjes op met de dragonsaus en kip gehaktballetjes. Serveer met een frisse salade.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link