Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Indiase curry met kikkererwten, kip en tomaat

Indiase curry met kikkererwten, kip en tomaat

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 800 gr kippendijen
  • 10 tomaten
  • 250 gr kikkererwten
  • 1 el curryblaadjes
  • 1 tl mosterdzaadjes
  • 1 tl komijn poeder
  • 1 tl koriander poeder
  • 3 tenen knoflook
  • 1 ui
  • peper, zout en chili naar smaak

Salade

  • 1 komkommer
  • 3 el yoghurt
  • 5 gr peterselie
  • peper en zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit is het recept voor een curry met kip en tomaten met Indiase kruiden. De kikkererwten zijn heerlijk om door de curry te mengen!

Zelf curries maken

Wellicht is het al opgevallen dat ik ontzettend graag curries maak en eet. Een curry is namelijk altijd goed, snel gemaakt en mijn vriend maak ik er ook nog eens blij mee. De Indiase kruiden die mijn vriendinnetje Nancy uit India voor mij meeneemt of opstuurt, komen hier zeer goed van pas. Begrijp me niet verkeerd; de meeste kruiden kun je tegenwoordig gewoon in Nederland bij de Toko kopen, maar de kruiden in India zijn zo ongeveer 10 keer goedkoper en het is gewoon erg leuk dat ze all the way from India komen. Vandaag, kip in een tomaten curry! 

Plantaardige variant maken?

Je kan zeker proberen om dit recept vegan of vegetarisch te maken, ik laat me dan ook graag inspireren door jou!

Bereiding

Stap 1

Snijd de tomaten in kleine stukjes. Snipper het uitje, hak de knoflook en bak dit in een scheutje olie samen met de mosterdzaadjes en curryblaadjes.

Stap 2

Voeg de volgende specerijen toe: komijn, koriander, zout en chilipoeder. Mix dit tot een geheel en voeg dan de tomaten toe en laat dit op laag vuur even pruttelen.

Stap 3

Snijd de kippendijen in blokjes en voeg deze toe aan de tomatensaus. De kip kan nu rustig garen, op laag vuur. Houd de curry in de gaten en voeg water toe indien nodig. Voeg na 10 minuten de kikkererwten toe,

Stap 4

Snijd de komkommer in stukjes. Maak een sausje van yoghurt, gehakte verse peterselie, peper en zout. serveer bij de curry.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

tomaat hoofdgerechten kikkererwten curry aziatisch indiaas kip & gevogelte

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴