Groene asperge salade met kip en feta
Groene asperge salade met kip en feta
Bereidingstijd: 25 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 100 gram farro
- 8 artisjokharten
- 175 gram groene asperges
- 100 gram gemengde sla (eikenblad)
- 1/2 komkommer
- feta
- 1 kipfilet
- 1 /2 bosje dille
- oregano
- 1 citroen
- tijm
- 2 teentjes knoflook
- olijolie
- peper en zout
Ken jij farro al? Dit is een heerlijke graansoort waar je deze lekkere en gezonde salade mee kunt maken. De salade is een hoofdgerecht en bevat allemaal lekkere groenten. Voor de liefhebbers een lekker stukje kip erbij!
Inspiratie om zelf farro salade te maken
Veel groenten, daar had ik behoefte aan. Ik heb al vaker verteld dat ik van salades houd, maar wel van speciale salades. De inspiratie voor dit gerecht komt van Jamie Magazine, waarbij ik een zeer vergelijkbare salade lees. Echter gebruik ik farro in plaats van spelt, bereid ik de artisjokken anders, voeg ik kip en komkommer toe. Oke, misschien toch best wel anders dan. De geschaafde asperges inspireerde mij in ieder geval, lekker dat het was! Heerlijke zomerse salade! Op zoek naar een andere zomers salade laat je dan inspireren door dit artikel!
Wil je dit gerecht vegetarisch maken? Laat dan de kip weg in het recept, net zo lekker!
Bereiding
Stap 1
Begin met het schaven van de asperges, dit is een precies werkje. Snij de aspergetips eraf. Deze blancheer je 2 minuten in gezouten water. Met de dunschiller kun je plakjes maken, wees geduldig, het is de moeite waard! Breng de plakjes asperge vervolgens op smaak met gehakte dille, olijfolie, citroen sap een beetje zout en peper.
Stap 2
Kook de farro volgens de aanwijzingen van de verpakking en laat afkoelen.
Stap 3
Haal de zaadlijsten uit de komkommer en snij halve plakjes. Deze mag je bij de asperge toevoegen.
Stap 4
Sla je kipfilet plat, of halveer deze in de dikte. Vervolgens bak je deze in boter met oregano, peper en zout.
Stap 5
Bak de kipfilet en laat even rusten op een plank, voordat je deze in reepjes snijd.
Stap 6
Hak de knoflook en bak deze in wat olijfolie. Voeg direct de gehalveerde artisjokken toe met tijm en citroenrasp.
Stap 7
Wanneer de artisjokken kleur gekregen hebben, kun je het bord opmaken. Eerst wat eikenbladsla, dan de gedresseerde asperge en komkommer. Verdeel wat farro over de groenten, leg de artisjokken aan de zijkant in de rondte samen met de aspergetips. Plaats de kip bovenop en kruimel wat feta er over heen. Genieten!
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link