Sla wraps met gemarineerde Hoisin kip
Sla wraps met gemarineerde Hoisin kip
Bereidingstijd: 30 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 150 gr little gem of ijsberg sla
- 400 gr kip gehakt of fijngesneden kipfilet
- 5 stengels bleekselderij
- 4 lente-uien
Marinade:
- 3.5 tl sesamolie
- 1 el sesamolie
- 1 el plantaardige olie
- 2 el sojasaus
- 170 ml hoisin
- 2 el rijstazijn
- 2 tl gehakte gember
- 2 tenen knoflook
- 1 tl maizena
- 1 tl sriracha
- ½ rode peper
- 150 gr rijst
Deze sla bootjes zijn gevuld met een heerlijk gemarineerde kip mengsel. De kip wordt op smaak gebracht met Aziatische specerijen en verder gevuld met bleekselderij.
Gezonde sla bootjes met gemarineerde kip
Ooooh, dit is lekker! Echt, ik kan niet naar deze foto kijken zonder te verlangen naar dit gerecht. Hier hebben we echt van gesmuld. Op de foto zie je lettuce cups (dit klinkt echt lekkerder in het Engels, ik bedoel sla kuipjes?) met rijst en zonder. De rijst heb ik toegevoegd, zodat het gerecht iets meer vult. Mijn vriend zou namelijk niet genoeg hebben aan Little Gem sla met kip. Wil je een licht en zomers gerecht, laat de rijst dan weg. Daarnaast gebruik ik Little Gem, maar ijsbergsla is ook geschikt. Het is belangrijk om een knapperige sla te gebruiken voor de frisheid.
Het gerecht bereiden
Kun je geen sriracha saus vinden? Gebruik dan een andere hete chilisaus. Let wel op met de hoeveelheid. Houd je van pittig hou dan de hoeveelheid sriracha saus aan in het recept, gebruik anders iets minder. Je kunt altijd meer toevoegen! Ook kun je shiitake paddenstoelen of kastanje champignons gebruiken in plaats van bleekselderij.
Bereiding
Stap 1
Kook de rijst volgens de verpakking en laat deze een beetje afkoelen.
Stap 2
Neem een knapperig blaadje little gem, voeg een beetje afgekoelde rijst toe, een eetlepel van je kip mengsel en maak af met wat lente uit en rode peper.
Stap 3
Bak het kip gehakt in een klein scheutje sesamolie. Als het gehakt gaar is, haal je het uit de pan en houd je het in een schaaltje apart.
Stap 4
Neem een kommetje en voeg de volgende ingrediënten voor de saustoe: sesamolie, sojasaus, hoisin, gember, rijstazijn en sriracha. Meng dit goed door elkaar.
Stap 5
Was de sla in de tussentijd en snijd de lente-ui en rode ui in kleine ringetjes. Snijd bleekselderij in stukjes, hak knoflook fijn. Snijd rode peper en ringen
Stap 6
Fruit de bleekselderij aan in een scheutje olie. Voer na ongeveer 5 minuten de knoflook toe. Voeg na ongeveer 3 minuten de kip bij de bleekselderij en knoflook. Voeg hier ook de saus aan toe. Laat dit even een pruttelen.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link