Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Wontonsoep

Wontonsoep

Bereidingstijd: 6 min.

Personen:


Deeg:

  • 220 ml kokend water
  • 300 gram dumpling meel

Wonton vulling:

  • 200 gr kipgehakt
  • 4 shiitake
  • 1 stronk winter bamboe
  • 1 bok choy (of een beetje paksoi)
  • el ½ theep zout
  • 2 lente uien
  • 5 cm gember
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl   sesamolie
  • 1 el   light sojasaus
  • ½ tl witte peper
  • 1 tl   suiker
  • 1 el   maïzena

Soep:

  • 1 -2 kippen bouillonblokjes
  • 2 bok choy (of een beetje paksoi)
  • 2 cm gember
  • 1 tl   sesamolie
  • 2  el sojasaus
  • ½ tl sriracha saus (afhankelijk van hoe pittig)

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Zelf dumplings maken is helemaal niet zo moeilijk als je zou denken. In dit recept maakte we zelf dumplings, ofwel wontons en maakten we hier een heerlijke soep van.

Gebakken dumplings

Vorige week hebben kunnen lezen hoe Mathilde en ik overheerlijke gebakken dumplings gemaakt hebben. Vandaag het recept voor de wontonsoep die geïnspireerd is op het recept van Dumpling Sisters. Ook dit gerecht is echt heerlijk.

Vulling van de wontons

Voor deze wontonsoep hebben wij gekozen voor een vulling van kippendijen. Gebruik kippendijen in plaats van kipfilet, omdat de kippendijen wat vetter zijn, dit komt de smaak ten goede. Je zou ook kippengehakt kunnen gebruiken, dan hoef je het kippenvlees niet zelf in kleine stukjes te snijden. Mocht je wontons over hebben kun je deze invriezen en een andere keer gebruiken. Ook kun je ervoor kiezen om de wontons te bakken, dit gaat ook goed. Let's get started!

Winter bamboo of bamboo scheuten

Probeer echt Winter Bamboe te vinden in plaats van normale bamboe scheutjes. De Winter Bamboe groeit, zoals de naam al verklapt, alleen in de winter. De bamboe plant is een stuk kleiner vanwege de kou, maar ook een stuk smaakvoller. De Baking Soda en maïzena zijn een absolute must. Deze twee ingrediënten worden in de Chinese keuken gebruikt om ervoor te zorgen dat het vlees mals wordt.  

Bereiding

Stap 1

Dumpling deeg:

Stap 2

Voeg het water samen met het meel en roer met je stokjes tot een geheel. Door het kokende water is het deeg warm, dus let op! Maak een bal van het deeg en daarna vorm je het deeg in een ronde donut vorm.

Stap 3

Laat het deeg 30 minuten rusten onder een vochtige keukendoek of plastic folie.

Stap 4

Na een half uur halveer je de donuts, maak je de helften recht, leg ze boven elkaar en snijd nogmaals door. Deze vier stukken snijd je vervolgens in ongeveer 16 tot 20 stukjes.

Stap 5

Elk klein stukje rol je nu uit tot een rondje. Let op dat je tussendoor je werkblad blijft bestrooien met bloem, zodat het deeg niet blijft plakken.

Stap 6

De wonton vulling

Stap 7

Hak de knoflook klein en rasp de gember. Snijd de shiitake en bak in olie kort aan.

Stap 8

Voeg bij het kip gehakt de knoflook, gember en maïzena en meng.

Stap 9

Snijd de winter bamboe en bok choy in kleine blokjes en snipper de lente uien. Voeg dit bij de kip en de gebakken shiitake en meng. Breng op smaak met zout, peper, sesamolie, sojasaus en suiker.

Stap 10

Nu mag je de wontons gaan vouwen. De traditionele vorm van wontons worden gemaakt met vierkant deeg, wij hebben rond deeg gebruikt, waardoor ze er iets meer als een tortellini uitzien:

* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

lunch hoofdgerechten dumplings wonton wontonsoep soep aziatisch diner kip & gevogelte

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴