Mexicaanse salade in een eetbare bowl

Bereidingstijd: 45 min.

Personen: 2


Ingrediënten

  • 150 gr maïs
  • 160 gr kidneybonen
  • 2 zoete aardappels
  • ½ avocado
  • 75 gr veldsla
  • 1 limoen
  • 3 takjes koriander
  • grof zeezout

Eetbare bowls:

  • 2  tortillawraps (meergranen)
  • 2 ovenbestendige schaaltjes

Gekruide kip:

  • 1 grote kipfilet
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • ½ tl komijnzaad
  • snuf zout

Sausje:

  • 2 el Griekse yoghurt
  • 2 tl chipotle sauce (La Morena, te koop bij o.a. AH)

Deze Mexicaanse gevulde salade heeft een eetbaar bakje van een tortilla. Heerlijk gevuld met kip, zoete aardappel en bonen.

Kleurrijke recepten van Anniepannie

Hoiii lieve volgers van Jaimy! Ik ben Andrea en mijn foodblog heet Anniepannie.nl Een gekke naam die (daardoor ?) super goed bij me past en óók nog eens heel catchy is! Mijn recepten zijn out of the box, lekker kleurrijk en zitten bomvol groente.

Ik ken Jaimy via Instagram, waar ik vanuit @anniepannie_nl elke dag een nieuwe foto plaats. Van een knalgroen matcha theetje tot een goedgevulde couscoussalade. En oha, af en toe een foto van mezelf. Op Insta vergaapte ik me aan alle lekkere recepten en mooie foto’s in Jaimy’s feed. Die liefde bleek wederzijds! Daarom vroeg Jaimy me om een saladerecept voor jullie te bedenken. No problemo, ik ben namelijk dól op salades! Ik maak ze graag zo kleurrijk mogelijk. 

Eetbare tortilla bakjes

Deze Mexicaanse salades serveer je in eetbare bowls. Say whuttttt?! Ja echt. Je maakt de eetbare bowls van tortillawraps die je in de oven bakt in de vorm van een kommetje. En die vul je dan met allerlei lekkere Mexicaanse dingetjes. Klinkt goed toch?

Andere foodbloggers die Jaimy inspireerden met recepten

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk de tortillawraps met een klein beetje olie en duw ze (met de oliekant naar beneden) voorzichtig in de ovenbestendige schaaltjes, zodat ze de vorm van het kommetje krijgen. Plaats de schaaltjes gedurende 10 minuten in de oven totdat de tortilla’s goudbruin zijn.

Stap 2

Schil intussen de zoete aardappels, halveer ze en snijd er frietjes van. Hussel ze om met een klein beetje olijfolie en wat grof zeezout.

Stap 3

Haal de schaaltjes uit de oven en laat de tortilla’s afkoelen. Ze worden vanzelf krokant.

Stap 4

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de zoete aardappel. Plaats in de warme oven voor zo’n 20 à 25 minuten, totdat ze gaar zijn en een beetje knapperig.

Stap 5

Meng intussen de kruiden voor de kip door de olijfolie en wrijf hiermee de kipfilet in. Verhit een koekenpan en bak de kipfilet goudbruin en gaar. Laat een beetje afkoelen en snijd daarna in plakken.

Stap 6

Spoel de kidneybonen om in een vergiet en laat uitlekken. Giet de mais af en laat ook uitlekken.

Stap 7

Nu kun je de tortillabakjes gaan vullen! Verdeel de veldsla over de bodems van de bakjes. Knijp er het sap van een halve limoen over uit. Snijd de andere helft van de limoen in partjes. Leg dan in elk bakje een hoopje mais, kidneybonen, zoete aardappel en kip. Leg in het midden van elke bowl een plukje koriander. Snijd de halve avocado in plakjes en verdeel dit ook over de bowls. Meng de Griekse yoghurt en chipotle door elkaar en schep dit in de avocadoschil. Serveer dit samen met de limoenpartjes bij de Mexicaanse saladebowls.

salades avocado hoofdgerechten mexicaans kip maaltijdsalade sla zoete aardappel bonen kip & gevogelte
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media