Deel dit recept

Social media

Chinese Kung Pao Chicken

Bereidingstijd: 25 min.

Personen: 2


Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 1 tl maïzena
  • 0.5 tl baking soda
  • witte peper en zout

Saus:

  • 3 tenen knoflook
  • 5 cm gember
  • 6 gedroogde chili's
  • 2 el rijstwijn
  • 1 el balsamico azijn
  • 1 el sojasaus
  • 1 el witte suiker
  • 75 gr ongezouten pinda's
  • 5 lente uien
  • zout

Voor erbij:

  • 150 gr witte rijst
  • salade

Een lekker kip recept op Chinese wijze en dus lekker pittig!

Heerlijk Chinees recept

De Aziatische keuken trekt mij enorm, vooral omdat het smaken, ingrediënten en geuren zijn die ik niet van jongs af aan meegekregen heb. De laatste tijd ben ik veel aan het experimenteren met de Chinese keuken. En dat terwijl ik totaaaaal niet van afhaal chinees houd. Maar dat is ook meteen het hele punt; afhaalchinees is niet authentiek Chinees. En laat authentiek Chinees nu net ontzettend lekker zijn! Toch is Kung Pao Chicken een gerecht wat vaak op het menu van de afhaalchinees staat, alleen is dat dan weer niet de authentieke Kung Pao Chicken. Hier onder kun je mijn versie van het gerecht met vele soorten bereidingen vinden!

Bereiding

Stap 1

Snijd de kipfilet in blokjes en voeg toe in een kom. Voeg maizena en baking soda toe. Dit zorgt ervoor dat de kip zacht wordt en de typische 'silky' textuur krijgt. Voeg peper, zout en twee theelepels water toe. Meng goed en laat 30 minuten marineren.

Stap 2

Snijd de lente-uien in ringen. Rasp de knoflook en gember. Voeg vervolgens de rijstwijn, balsamico, water, donkere sojasaus, lichte sojasaus, suiker en zout toe. De suiker moet oplossen in de rest van de ingrediënten.

Stap 3

Bak de gedroogde chili's 2 minuten in een ruime scheut olie. Schep de chili's uit de olie, maar laat de olie in de pan.

Stap 4

Bak de pinda's in de olie op middelhoog vuur in 45 seconden goudbruin. Schep de pinda's uit de olie,  laat de olie in de pan.

Stap 5

Bak de kip goudbruin in de overgebleven olie en haal uit de pan.

Stap 6

Voeg de saus aan de pan toe, met ongeveer 3 eetlepels water. Laat dit een minuutje pruttelen en voeg dan de chili's, pinda's en kip toe. Laat 4 minuten sudderen tot de saus ingekookt is. Voeg de lente uien toe en schep om.

Stap 7

Serveer met witte rijst en een frisse salade.

hoofdgerechten rijst bijgerechten aziatisch chili lenteuien pinda kip & gevogelte
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen