Kip met Teriyaki saus (Vega optie)

Bereidingstijd: 25 min.

Personen: 2


Ingrediënten

  • 160 gr kip (of kip vegetarische slager)
  • 3 el sojasaus
  • 3 el (rijst)azijn
  • 3 el mirin
  • 3 el water
  • 1 teen knoflook
  • 2 cm gember
  • 1 tl donkere basterd suiker
  • 1 tl sesamzaadjes ter garnering
  • 100 gr Rijst (ong. ongekookt per persoon)
  • 400 gram broccoli

Snelle maaltijd? Dat is dit zeker, zonder dat je een pakje opentrekt! Deze maaltijd is geschikt om met kip te maken, maar kan ook erg goed met vegetarische kip. Er is zelfs veganistisch kip te vinden in de supermarkten. Deze maaltijd is dus echt voor iedereen geschikt. 

Hoe maak je zelf Teriyaki saus?

De saus is de basis en verder kun je met verschillende soorten rijst combineren of verschillende groenten. Kies bijvoorbeeld eens bruine rijst en sugarsnaps of wilde rijst met sperziebonen. Gewoon wat jij lekker vindt en varieer hier lekker mee. Zo zet je je steeds weer een andere maaltijd op tafel met deze teriyaki saus, helemaal zelfgemaakt!

Vegetarische kip

Ik gebruikte voor mijn versie van dit recept kip van de vegetarische slager. Dat vind ik echt de lekkerste vegetarische optie. Uiteraard kun je ook normale kip gebruiken of vega kip van een ander merk, wat jij het lekkerst vind!

Bereiding

Stap 1

Hak de gember en knoflook fijn.

Stap 2

Voeg dit samen met de sojasaus, rijstazijn, mirin, water en basterdsuiker in een pannetje en zet dit op het vuur. De saus mag in ongeveer 5 tot 10 minuten een beetje indikken.

Stap 3

Kook in de tussentijd de rijst en stoom de broccoli roosjes.

Stap 4

Wanneer de saus klaar is voeg de de helft van de saus aan de vegetarische kip toe. Laat dit ongeveer 5 minuten marineren. Rijg de kip nu op een spiesjes. Deze stap is optioneel.

Stap 5

Bak de (vega)kip nu gaar.

Stap 6

Schep daarna het bord op met de rijst, kip en broccoli. Voeg sesamzaadjes en eventueel rode peper toe en schenk de over gebleven saus er overheen.

hoofdgerechten rijst kip vegetarisch aziatisch vegan teriyaki indisch kip & gevogelte
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media