Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Poké bowl met teriyaki kip

Poké bowl met teriyaki kip

Bereidingstijd: 25 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 250 gr sushirijst
  • 150 ml teriyaki saus
  • 2 lente-uien
  • 75 gr wortel
  • 250 gr kip
  • 175 gr peultjes
  • 2 el sesamzaadjes
  • olie om in te bakken

Radijs:

  • 75 gr radijs
  • 50 ml azijn
  • 50 ml water
  • 1 tl suiker
  • Snuf zout

Rijst:

  • 250 gr sushi rijst
  • 4 el azijn rijst
  • 2 tl suiker
  • 1 tl zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze poké bowl is net even iets anders, het is namelijk een echte teriyaki bowl. In dit recept geen vis, maar kip in teriyaki saus. Hoe maak je teriyaki saus lees je in deze blog. Samen met peultjes, wortel en lente-ui een heerlijke combinatie met sushi rijst.

Zelf een teriyaki bowl maken

Er zijn veel verschillende soorten gerechten die je in een kommetje kan maken, de voornaamste en meest voor de hand liggende zijn poke bowl en sushi bowl. Een teriyaki bowl is eigenlijk een combinatie van deze twee, maar dan specifiek met een teriyaki saus. Dit is toch net even wat anders, en teriyaki is gewoon een algemene ontzettende lekkere en door iedereen geaccepteerde smaak. Echt genieten, zeker als je deze zelf maakt.

Poke Bowl met kip

Je kan natuurlijk ook kiezen voor vegetarische kip of kip stukjes of kippendijen. Maar de smaak van teriyaki saus is offcourse het lekkerste in de traditionele combinatie met kip. Je zou het ook zeker eens met paddenstoelen kunnen combineren als je echt voor groenten wilt gaan.

Teriyaki bowl met zoet-zure radijs

Deze poké bowl is niet compleet zonder zoet-zure radijsjes. De radijsjes zijn lekker knapperig en smaakvol en daarom echt kleine smaakbommetjes. De kip in teriyaki is er perfect bij. De radijsjes kun je snel maken door eventueel de marinade kort te verwarmen en vervolgens over de plakjes radijs gieten. Let op, dan kleuren de radijsjes volledig. Het is ook prima om de radijsjes tijdens de kooktijd te marineren.

Bereiding

Stap 1

Kook de sushi rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking. Meng in een kommetje azijn, suiker en zout en voeg dit toe aan het einde van de kooktijd van de rijst.

Stap 2

Maak de zoet-zure radijsjes door in een kommetje azijn, water, suiker en zout te mengen. Snijd radijsjes in plakjes en voeg bij de marinade. Heb je weinig tijd? Verwarm dan de marinade en giet over de radijs.

Stap 3

Verwijder de uiteinden van de peultjes. Snijd lente-ui in ringen. Snijd wortel in blokjes.

Stap 4

Snijd kip in blokjes en verhit een beetje kip in de pan. Voeg daarna ook teriyaki saus toe en bak de kip gaar.

Stap 5

Roerbak eerst de blokjes wortel in een beetje olie en haal uit de pan. Roerbak daarna de peultjes in een beetje olie en haal uit de pan.

Stap 6

Verdeel eerst de sushi rijst in een kom, verdeel vervolgens peultjes, wortel, zoet-zure radijs, lente-ui en teriyaki kip over de rijst. Maak af met de sesamzaadjes.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

wortel hoofdgerechten rijst aziatisch diner lente teriyaki poke bowl radijs kip & gevogelte

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴