Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Chinese sticky kip met aubergine

Chinese sticky kip met aubergine

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 300 gr kippendijen
  • 1 aubergine
  • 140 gr rijst
  • 5 cm gember
  • 400 scheutje water
  • 7 el sojasaus
  • 3 el rijstwijn (mirin)
  • 4 el suiker
  • 1 tl peper
  • 4 lente uien
  • olie om in te bakken

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit is een lekker Chinees recept van sticky kip met aubergine. De knapperige lente-ui maakt het helemaal af!

De Chinese keuken

Weer een Chinees recept deze keer. In ben echt helemaal in de ban van authentiek Chinees eten de laatste tijd. Dit terwijl ik de Chinese afhaal dus echt niet lekker vind, sterker nog, de toevoeging van de smaakversterker vet-sin valt me niet helemaal lekker. Ook zijn de gerechten vaak vrij vet, door de toevoeging van veel olie tijdens de bereiding. Als ik zelf Chinees kook, vind ik het om te smullen. Deze keer: Chinese Sticky Chicken met Aubergine en Lente ui. Je kan het eventueel aftoppen met wat tofu of halloumi ;)

Bereiding

Stap 1

Kook de rijst volgens de verpakking.

Stap 2

Maak de marinade door de volgende ingrediënten te mengen: water, suiker, peper en de rijstwijn.

Stap 3

Snijd de gember in reepjes en bak 2 minuten aan in een koekenpan met olie. Voeg de kippendijen toe en bak goudbruin. Voeg de saus toe zodra de kip goudbruin van de buitenkant is. Laat de saus goed indikken, dit kan even een tijdje duren want de suiker moet karamelliseren. Door het karamelliseren wordt de saus dik en stroperig. Wanneer het eerste deel van je saus ingedikt is, voeg je het tweede deel toe.

Stap 4

Snijd de aubergine ik stukjes. Voeg toe zodra de tweede portie van de saus ingedikt is en voeg het laatste deel van de saus toe. Laat nog ongeveer 10 minuten sudderen met de deksel op de pan.

Stap 5

Halveer de lente uien en snijd in vieren. Zodra het laatste deel van de saus ingedikt is kun je ongeveer de helft van de lente uien toevoegen en bak 2 minuten mee.

Stap 6

Serveer de kippendijen met aubergine met de rijst en maak af met de overgebleven lente uien.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten aubergine aziatisch kip & gevogelte

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴