Crispy potato - krokante aardappel salade
Crispy potato - krokante aardappel salade
Bereidingstijd: 45 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 700 gr vastkokende aardappel
- 150 gr cherrytomaten
- 4 stengels bleekselderij
- 2 el kappertjes
- 6 el volle yoghurt
- 1 tl dijon mosterd
- 5 gr verse peterselie
- 5 gr verse bieslook
- peper en zout
- olijfolie
De trend van het moment: crispy potato salade oftewel een lekker krokante aardappelsalade met aardappelen uit de oven. De salade is verder gevuld met bleekselderij, cherrytomaten en verse kruiden.
Crispy potato salade - krokante aardappelsalade
Deze salade is onwijs lekker, doordat de aardappelen nog lekker krokant zijn tijdens het serveren. Deze salade kun je niet van te voren maken, indien je graag deze krokante touch wilt behouden. Het kan wel, maar dan verlies je dus het krokante aspect van de salade. De salade is dus erg lekker wanneer deze lauwwarm geserveerd wordt. De vulling van de salade is erg lekker om mee te spelen, maar deze combinatie van cherrytomaten en bleekselderij is te gek! Bleekselderij voor een extra crisp en tomaatjes voor lekker veel smaak. Een echte heerlijke toevoeging als hoofdgerecht of bijgerecht, denk maar eens hoe te gek deze bij de BBQ past! Meer recepten voor bij een heerlijke zomerse barbecue vind je hier: BBQ recepten.
Recepten in je eigen Jaimy's Kitchen account
Wil je dit recept vaker maken? Sla dit recept dan op in je eigen account. Maak dan een account aan en geef hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier is het makkelijk om je favoriete recepten terug te vinden in je persoonlijk account. Maak dus maar snel deze lekkere crispy potato salade.
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven op 180 graden op boven- en onderwarmte. Was de aardappelen goed en laat de schil om de aardappelen. Halveer grote aardappelen of laat een aantal aardappelen heel. Kook de aardappelen gaar in ongeveer 8-10 minuten.
Stap 2
Bereid een bakplaat met bakpapier voor, door er een beetje olijfolie over te besprenkelen. Was de cherrytomaten, bleekselderij, peterselie en bieslook.
Stap 3
Giet de aardappelen af en leg deze op de bakplaat. Neem een grote lepel of een glas en plet de aardappelen helemaal plat. Verdeel nog een beetje olijfolie over de platte aardappelen en breng op smaak met peper en zout. Rooster de aardappelen krokant in ongeveer 30 minuten. Gebruik, indien nodig, ook de grillstand bovenop de boven- en onderwarmte indien de aardappelen niet krokant genoeg zijn.
Stap 4
Halveer de cherrytomaten. Snijd lange repen van de bleekselderij in de lengte en snijd vervolgens in kleine blokjes. Hak de kruiden fijn. Leg alles in een kom aan de kant.
Stap 5
Neem een grote kom en voeg hierin yoghurt, mosterd en kappertjes. Breng lichtjes op smaak met peper en zout. Voeg nu ook de kruiden toe en meng goed. Voeg als laatste cherrytomaten, bleekselderij en de krokante aardappelen toe. Meng alles goed en serveer direct.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link