Recept: Pasta met geroosterde paprika pesto
Recept: Pasta met geroosterde paprika pesto
Bereidingstijd: 45 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 2 el kappertjes
- 75 gr olijven
- 200 gr pasta
- 50 gr rucola
Pesto
- 2 paprika's
- 100 gr cashewnoten
- 1 el citroensap
- 2 tenen knoflook
- 1 el olijfolie
- 1 tl paprika poeder
- 30 gr Parmezaanse kaas
- 70 ml water
- peper en zout naar smaak
Deze pasta met zelfgemaakte pesto van geroosterde paprika en cashewnoten staat lekker snel op tafel. Een heerlijke vegetarische pasta op een bedje van rucola.
Oranje paprika's zijn gezonde groenten
Naast het hoge gehalte Vitamine C in de oranje paprika, bevat het ook veel betacaroteen voor de ogen en huid. Het is dus echt een superfood kun je wel zeggen. En buiten het feit dat ze gezond zijn, is het oranje kleurtje natuurlijk mooi én typisch Hollands! We eten met onze ogen een beetje mee, dus de oranje paprika is een perfect ingrediënt om je gerechten mee op te fleuren. Trouwens, op www.oranjepaprika.eu kun je nog veel meer inspiratie en recepten vinden met deze heerlijke groente!
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden en grill de paprika's. Meer tips hiervoor lees je in de 'Hoe rooster je paprika's blog'.
Stap 2
Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking en giet af als deze gaar is.
Stap 3
Pel de schil van de paprika's en voeg deze samen in een keukenmachine met de overige ingrediënten van de pesto. Pulseer de ingrediënten tot een pesto die niet te fijn is, met stukjes van de cashewnoten.
Stap 4
Snijd de olijven in stukjes. Voeg de pesto bij de gekookte pasta en meng goed door. Voeg hierbij ook de kappertjes en olijven. Serveer de pasta met geroosterde paprika pesto met een beetje rucula.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link