Recept: Pasta met geroosterde paprika pesto

Bereidingstijd: 45 min.

Personen: 2


Ingrediënten

  • 200 gr pasta
  • 50 gr rucola

Pesto

  • 2 paprika's
  • 100 gr cashewnoten
  • 1 el citroensap
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl paprika poeder
  • 30 gr Parmezaanse kaas
  • 70 ml water
  • peper en zout naar smaak

Deze pasta met zelfgemaakte pesto van geroosterde paprika en cashewnoten staat lekker snel op tafel. Een heerlijke vegetarische pasta op een bedje van rucola.

Oranje paprika's zijn gezonde groenten

Naast het hoge gehalte Vitamine C in de oranje paprika, bevat het ook veel betacaroteen voor de ogen en huid. Het is dus echt een superfood kun je wel zeggen. En buiten het feit dat ze gezond zijn, is het oranje kleurtje natuurlijk mooi én typisch Hollands! We eten met onze ogen een beetje mee, dus de oranje paprika is een perfect ingrediënt om je gerechten mee op te fleuren. Trouwens, op www.oranjepaprika.eu kun je nog veel meer inspiratie en recepten vinden met deze heerlijke groente!

Bereiding

Stap 1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking en giet af als deze gaar is.

Stap 2

Pel de schil van de paprika's en voeg deze samen in een keukenmachine met de overige ingrediënten van de pesto. Pulseer de ingrediënten tot een pesto die niet te fijn is, met stukjes van de cashewnoten.

Stap 3

Snijd de olijven in stukjes. Voeg de pesto bij de gekookte pasta en meng goed door. Voeg hierbij ook de kappertjes en olijven. Serveer de pasta met geroosterde paprika pesto met een beetje rucula.

Stap 4

Verwarm de oven op 200 graden en grill de paprika's. Meer tips hiervoor lees je in de 'Hoe rooster je paprika's blog'

hoofdgerechten paprika pasta vegetarisch italiaans diner pesto
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media