Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Asperges met erwtjes en kabeljauw

Asperges met erwtjes en kabeljauw

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 2 kabeljauw
  • 2 el bloem
  • peper en zout
  • 500 asperges
  • 150 gr erwtjes
  • 100 gr cherrytomaat
  • 1 citroen
  • 5 gr dille
  • 1 sjalot
  • 30 gr boter
  • 30 gr bloem
  • 250 ml bouillon
  • 1 el crème fraîche

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Een heerlijk lente recept met asperges op een bedje van erwtjes en cherrytomaat. Het recept wordt afgemaakt met krokante kabeljauw en zelfgemaakte aspergesaus.

Lente groente asperge 

In dit recept heb je direct twee top ingrediënten uit het seizoen te pakken. De lente draait natuurlijk, zeker op Jaimy's Kitchen, om de asperge. Het witte goud is onwijs veelzijdig en daarom een groente die wij zeker wekelijks op tafel zetten. Als je in Limburg woont dat hoort dit er natuurlijk echt bij, je ontkomt er niet aan. Asperges zijn op de klassieke wijze onwijs lekker of als asperge soep. Mocht je nog meer inspiratie willen voor verassende recepten met asperges, kijk dan eens tussen de onderstaande recepten.

Lente groente erwtjes

Naast asperges zijn ook verse doperwten in het seizoen. Doperwten zijn het hele jaar verkrijgbaar uit andere delen van de wereld en uit de vriezer, maar het echte oogst seizoen valt in de lente. Verse doperwten zijn echt onwijs lekker en zijn de moeite waard om in de lente te maken. Daarom is dit recept een echte seizoenstopper!

Bereiding

Stap 1

Schil de asperges en snijd de uiteinden van de asperges. Breng water aan de kook, voeg een beetje zout toe en kook de asperges gaar in 8 minuten. Zet dan het vuur uit en laat de asperges nog 5 minuten en giet daarna af.

Stap 2

Halveer de cherrytomaatjes, halveer de citroen en hak de dille fijn.

Stap 3

Maak de aspergesaus door het sjalotje te snipperen en aan te fruiten in 30 gram boter. Voeg vervolgens bloem toe en bak de bloem ongeveer 5 minuten tot je ziet dat de bloem wat witter van kleur wordt. Neem een garde en voeg bouillon toe onder regelmatig roeren tot je een gladde saus hebt. Het kan zijn dat je wat extra bouillon of water toe moet voegen. Voeg als laatste een eetlepel crème fraîche toe.

Stap 4

Voeg een beetje bloem op een bordje en voeg wat peper en zout er aan toe. Wentel de kabeljauw hier doorheen. Verhit een beetje boter in een pan en bak de kabeljauw gaar in ongeveer 4 minuten per kant.

Stap 5

Neem een koekenpan en voeg een beetje water toe. Voeg de erwten hier aan toe en laat ongeveer 3 minuten doorkoken tot het beetje water verdampt is. Voeg een klein klontje boter en de cherrytomaatjes toe. Blijf ongeveer 2 minuten omscheppen, voeg dille en het sap van een halve citroen toe. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 6

Maak een bedje van de erwten, leg daar de asperges en het stukje gebakken kabeljauw. Serveer met de zelfgemaakte aspergesaus. 

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten vis & zeevruchten asperge kabeljauw diner koolhydraatarm lente asperges erwtjes hollands

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴