Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Kip ketjap BBQ spiesen + Hoe marineer je kip?

Kip ketjap BBQ spiesen + Hoe marineer je kip?

Bereidingstijd: 25 min.

Personen:


Ingrediënten

 • 350  gram kipfilet en/of vegetarische kip
 • 3 -4 lente uien
 • 1 rode peper
 • 1 limoen
 • 1 el ABC zoete sojasaus (ketjap manis)
 • takjes een paar koriander
 • 1 komkommer
 • 1 zakje kroepoek en/of emping

Marinade:

 • 2 el ABC zoete sojasaus (ketjap manis)
 • 1 el geraspte gember
 • 2 tenen geraspte knoflook
 • 1.5 el zonnebloemolie
 • 1 tl chilisaus (ik gebruik ABC Hot & Sweet Chili)

Benodigdheden:

 • 6  houten prikkers

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Wat is nu echt Indonesisch streetfood? Kip spiesen als je het mij vraagt! Dit is een recept voor lekkere gemarineerde kip ketjap spiesen, waarbij ik ook laat zien hoe je deze vegetarisch kunt maken.

Hoe marineer je kip?

Allereerst maak je een lekkere marinade door een aantal vloeibare sauzen of oliën te mengen. Deze marinade bevat veel smaak, die je aan de kip mee wilt geven. Dit doe je door de kip zo lang mogelijk in de marinade te leggen, maar minimaal een uur. Het lekkerst is om de marinade een nachtje in te laten trekken. Zo heeft de kip de meeste smaak. Zo simpel is het dus om kip te marineren!

Vegetarische kip ketjap spiesen?

Dat kan natuurlijk ook gewoon! In dit geval gebruik je vegetarische kip en marineer je deze stukjes op exact dezelfde wijze als de 'gewone' kip. Zo kunnen je vegetarische gasten ook genieten van lekker Aziatisch streetfood! Op de bovenstaande foto zie je hoe ik deze lekkere kip spiesen met vegetarische kipstukjes gemaakt heb. Ze waren heerlijk!

De kip ketjap en een vegetarische variant met ABC zoete sojasaus (Ketjap Manis)

Een klassiek recept is natuurlijk kip ketjap. Hierbij wordt de kip in een marinade van ketjap manis gemarineerd. In dit recept maak ik lekkere spiesen van de gemarineerde kip. Perfect op de barbecue of gegrild in de grillpan, een echt Aziatisch streetfood recept! Ik gebruik hiervoor de ketjap manis van ABC, deze wordt ook wel de zoete sojasaus genoemd. Voordat ik aan de slag ging met deze ketjap manis, moest ik deze natuurlijk even proeven. Deze is namelijk iets zoeter en zachter van smaak. Daardoor is deze saus niet alleen lekker als marinade, maar ook als dipsaus. In dit recept gebruik ik de zoete sojasaus in de marinade én als finishing touch van de lekkere spiesen. Volg ABC op Instagram en Facebook!

Bereiding

Stap 1

Maak de marinade door de geraspte gember en knoflook in een diepe kom te voegen. Voeg hierbij de rest van de ingrediënten van de marinade. Proef de marinade om te kijken of deze naar jouw smaak is. Let op, op het einde wordt er nog 1 eetlepel van ABC zoete sojasaus (ketjap manis) op de spiesen gevoegd en ook limoensap. De marinade mag dus best een beetje pittig zijn.

Stap 2

Snijd de kip in blokjes en voeg bij de marinade. Laat de kip zo lang mogelijk marineren, maar in ieder geval 1 uur.

Stap 3

Laat de houten prikkers in water weken, zodat deze straks niet zullen verbranden.

Stap 4

Snijd lente uien in ongeveer 5 gelijke stukjes. Snijd de rode peper in ringen, hak de koriander grof en snijd partjes van de limoen. Snijd ook plakjes van de komkommer.

Stap 5

Rijg de stukjes kip aan de spiesen en grill de kip ketjap spiesen op de barbecue of in de grillpan. De kip zal ongeveer na 3 minuten aan beide kanten gaar zijn. Controleer dit goed. Haal de spiesen uit de pan en besmeer met nog 1 eetlepel van de ABC zoete sojasaus (ketjap manis). Strooi vervolgens wat ringen rode peper en gehakte koriander over de spiesen. Serveer met plakjes komkommer, partjes limoen en kroepoek en/of emping.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

bijgerechten vegetarisch aziatisch diner vegan bbq spiesen kip & gevogelte

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴