Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Quiche met asperges en gerookte zalm

Quiche met asperges en gerookte zalm

Bereidingstijd: 60 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 750 gr asperges
  • 150 gr gerookte zalm
  • 1 el v hartig taart deeg (rond) 
  • 10 gr dille of peterselie
  • 6 eieren
  • 200 ml room
  • 2 el paneerme
  • Peper en zout
  • Boter om in te vetten

Salade:

  • 2 tomaten
  • 75 gr gemengde salade
  • 100 gr feta kaas
  • ½ komkommer
  • 2 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 1 tl mosterd

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Witte asperges zijn lekker veelzijdig en komen in deze quiche helemaal tot zijn recht, samen met gerookte zalm en daarbij een frisse salade.

De witte asperge

Hij is er weer, de witte asperge oftewel het witte goud! Je kent de asperge natuurlijk wel op de klassieke wijze, zoals in dit recept asperges met ei en botersaus, maar je kunt zoveel meer met witte asperges. Een favoriet bij ons in huis is sinds kort ook om asperges te roerbakken. Ik wist voorheen niet dat dit zó lekker was. Probeer dus ook zeker een keertje het recept voor asperge roerbak met krieltjes en zalm.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden. Gebruik boven en onder warmte. 

Stap 2

Breng een pan met licht gezouten water aan de kook. Schil de asperges zorgvuldig en snijd in 3 tot 4 stukjes. Kook de asperges in 8 minuten beetgaar. Giet daarna af.

Stap 3

Vet de quiche vorm in met een beetje boter en verdeel het hartig taart deeg over de bodem van de vorm. Prik een aantal gaatjes in het deeg en verdeel het paneermeel over de bodem.

Stap 4

Snijd de gerookte zalm in stukjes en hak de peterselie of dille fijn.

Stap 5

Neem een kom en klop de eieren los. Voeg hier vervolgens room, peterselie of dille en peper en zout aan toe. Verdeel het eimengsel in de quiche vorm met het deeg en verdeel hier de stukjes asperge en stukjes gerookte zalm in.

Stap 6

Bak de quiche af in ongeveer 35-45 minuten af.

Stap 7

Maak de salade in de tussentijd. Snijd de tomaat in plakjes, de komkommer in halve maantjes. Verdeel komkommer en tomaat over de sla. Maak de dressing door de olie, citroensap en mosterd te mengen. Meng door de salade en kruimel de feta kaas er over heen. 

Stap 8

Serveer de quiche met de salade.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten vis & zeevruchten asperge zalm oven lente quiche

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴