Hotdogs vegan & vlees!

Bereidingstijd: 45 min.

Personen: 2


Ingrediënten

  • 2 vega worstjes
  • 2 vlees worstjes
  • 4 zachte broodjes
  • 100 gr mango

Zelfgemaakte BBQ-saus

  • 50 ml water
  • 4 el ketchup
  • 1 kleine rode ui
  • 1 tl mosterd
  • 1 el azijn
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • 1 el (bruine) suiker
  • 1 el worcestershiresaus
  • een snuf zout

Tzatziki

  • ¼ komkommer
  • 1 tenen knoflook
  • een paar takjes peterselie
  • een paar takjes munt
  • 4 el (soja) yoghurt

Gefrituurde uien

  • 2 uien
  • 4 eetlepel bloem
  • 1 tl paprika poeder
  • 4 el (plantaardige) melk

Jalapeño

  • 1 jalapeño
  • 4 el azijn
  • 8 el water
  • 1 tl suiker
  • peper en zout

Hotdogs zijn lekker om mee te experimenteren, zowel vlees hotdogs als vegan worstjes. Deze toppings zijn onwijs lekker; gefrituurde uien, tzatiki, mango en meer!

Zelf Vlees & Vegan hotdogs maken

Het blijft heerlijk om te experimenteren met vegan gerechten, maar om mijn vriend hier nu altijd in te betrekken vind ik ook niet nodig. Daarom maakte ik twee verschillende hotdogs, of eigenlijk vier, vegan en meatlover, grieks en sweet&spicy! Voor ieder wat wils dus!

Dit recept bedacht ik toen ik een enorme craving naar hotdogs had. Vraag me niet waarom want dat heb ik dus nooit. Daarnaast vind ik het leuk om plantaardige vleesvervangers te testen.

Bereiding

Stap 1

OPTIONEEL: Ga je zelf de BBQ saus maken? Begin hier dan mee. Snipper het uitje en voeg deze samen met het water, azijn, suiker en mosterd in een pannetje. Voeg een snuf zout toe en breng aan de kook. Dit laat je ongeveer 20 minuten pruttelen. Hierna voeg je de ketchup, de worcestershiresaus en het gerookte paprikapoeder toe. Laat nog 5 minuten op zacht vuur staan, laat afkoelen en bewaar maximaal 5 dagen in de koelkast.

Stap 2

Marineer de rookworst-worstjes in de de helft van de BBQ saus. Laat even marineren. Snijd de jalapeño in dunne plakjes en leg in een schaaltje met het azijn, water, 1 tl suiker en peper & zout. Laat dit marineren. Snijd mango in blokjes.

Stap 3

Maak de Griekse tzatziki door knoflook te persen of hakken, samen te voegen met de gehakte munt en peterselie en (soja)yoghurt. Bewaar een paar blaadjes peterselie en munt voor de garnering. Breng verder op smaak met peper en zout. Snijd komkommer in blokjes en voeg de helft aan de tzatziki toe. Bewaar de andere helft voor de topping.

Stap 4

Neem een kommetje en voeg daarin de (plantaardige) melk. Neem een ander kommetje en voeg  het bloem met paprikapoeder hierin. Snijd de uien in ringen en verhit een laagje olie in de pan. Haal de uien eerst door de melk, dan door de bloem. Herhaal eventueel deze stap indien de bloedlaag niet dik genoeg is. Frituur de uien gaar in ongeveer 1 minuut.

Stap 5

Bak nu de vegan worstjes en rookworstjes. Snijd de broodjes van boven in. WLeg de worstjes in de opengesneden broodjes en maak af met de toppings.  De vlees worstjes krijgen de volgende toppings: jalapeño plakjes, mango en BBQ saus. De vegan worstjes worden geserveerd met de Griekse Tzatziki saus, komkommer, gefrituurde uienringen en peterselie & munt.

lunch hoofdgerechten mango vlees & vervanger vegetarisch burger vegan hotdogs
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media