Deel dit recept

Social media

Indiase korma curry met tofu

Bereidingstijd: 45 min.

Personen: 4


Ingrediënten

  • 375 gr tofu
  • 1 tl kurkuma
  • peper en zout
  • 500 ml kokosmelk
  • 1 citroen
  • 2 tomaten
  • 300 gr basmatirijst
  • 5 gr koriander
  • olie om in te bakken
  • Korma pasta
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 el garam masala
  • 100 gr cashewnoten
  • 1 ui
  • 5 cm gember
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ rode peper
  • 1 tl tomatenpuree

Voor erbij:

  • mango chutney
  • 4 ciapatti's of naanbroden
  • el eventue een groene salade

Indiase curries zijn helemaal mijn ding. Het recept voor deze vegetarische curry met tofu is een blijvertje, omdat deze lekker romig en kruidig is.

Een curry die je kidsproof kan maken

Deze curry is echt te gek voor kids, omdat deze onwijs romig is. Let wel even op dat je misschien de rode peper uit de korma pasta weglaat en wellicht minder garam masala toevoegt. Elke garam masala blend is anders, en daarom kan deze erg verschillen in pittigheid. Mochten je kids geen fan zijn van stukjes tofu, kun je deze eventueel door de saus pureren, zodat je een gladde saus krijgt.

Bereiding

Stap 1

Laat de cashewnoten 5 minuten weken in kokend water.

Stap 2

Kook het water voor de rijst en kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet vervolgens af. 

Stap 3

Schil de gember, ui en knoflook en snijd grof. Giet de cashewnoten af. Maak de korma pasta door alle ingrediënten te blenden in een keukenmachine tot een gladde pasta. Voeg indien nodig een beetje water toe om de pasta iets dunner te maken.

Stap 4

Stap 5

Laat de tofu goed uitlekken en brokkel in stukjes.  Meng de stukjes met de kurkuma en een beetje peper en zout. Verhit olie in een pan en bak de tofu in 5-10 minuten knapperig en goudbruin. 

Stap 6

Snijd blokjes van de tomaat, hak de koriander grof en halveer de citroen.

Stap 7

Voeg, nadat de tofu goudbruin is, de currypasta en blokjes tomaat toe. Roerbak 2 minuten en voeg de kokosmelk toe. Laat de curry 10 minuten op middelhoog vuur staan. Breng indien nodig op smaak met zout en peper.

Stap 8

Maak de curry af met gehakte koriander en citroensap. Serveer de curry met rijst, naanbrood en mango chutney. 

tomaat hoofdgerechten rijst vegetarisch curry aziatisch indiaas diner vegan kokosmelk korma tofu & tempeh
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen