Aziatische asperge salade met pindasaus
Aziatische asperge salade met pindasaus
Bereidingstijd: 30 min.
-
Porties:
+
Ingrediënten
- 500 gr witte asperges
- 350 gr groene asperges
- 3 sjalotten
- 0.5 rode paprika
- een paar takjes koriander
- 35 gr pinda's
- zonnebloemolie om in te bakken
Dressing
- 1 rode peper
- 1 el pindakaas
- 1 limoen
- 2 el kokosmelk
- 1 el water
- 1 el sojasaus
- zout
Keukenhulpjes
- Kleine koekenpan
- Grote koekenpan met deksel
Deze salade met zowel witte als groene asperges heeft een Aziatisch tintje door de dressing met pindasaus. Een heerlijke salade, vol smaak die makkelijk omgetoverd kan worden tot een vullende maaltijd salade.
Witte asperges in de Aziatische keuken
De meeste mensen denken niet direct aan de Aziatische keuken voor witte asperges. De groene asperge komt in deze wereldkeuken al erg vaak voor, maar ook de witte asperge wordt steeds populairder in Azië. Tijd dat wij met zijn allen ook Aziatische recepten met witte asperges maken. Maak ook eens deze witte asperges en shiitake in Aziatische saus, op basis van sojasaus.
Salade witte asperges en groene asperges met noedels
Deze salade kun je makkelijk omtoveren tot een volledige maaltijd met noedels. Kook simpelweg noedels en voeg dit bij de rest van de asperge salade. Doordat de dressing met pindasaus gemaakt is, is het een beetje te vergelijken met een gado gado salade. Deze wordt ook koud gegeten en wordt met rijst geserveerd. Voeg ongeveer 50 gram noedels per persoon toe in dit recept.
Sla je favoriete recepten op
Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden.
Deze blog is in samenwerking met Nederlands Asperge Centrum tot stand gekomen.
Bereiding
Stap 1
Schil de witte asperges en snijd 1-2 centimeter van de onderkant af. Was groene asperges en snijd hier ongeveer 2-3 centimeter vanaf, zodat er geen houtige onderkantjes meer zijn. Hak pinda's grof en hak koriander. Zet beiden apart.
Stap 2
Snijd sjalot in ringen. Verhit zonnebloemolie in een kleine koekenpan en bak hierin de sjalotten krokant. Dit kan ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur duren. Laat daarna uitlekken op een vel keukenpapier.
Stap 3
Verhit een beetje zonnebloemolie in een grote koekenpan en voeg hierbij de witte asperges. Roerbak ongeveer 5 minuten en voeg vervolgens een een paar eetlepels water toe. Voeg een deksel op de pan en laat de witte asperges een paar minuten stomen.
Stap 4
Snijd rode peper in ringen. Meng alle ingrediënten voor de dressing en voeg hierbij de ringen rode peper.
Stap 5
Verwijder vervolgens de de deksel van de pan met witte asperges en voeg de groene asperges erbij. Voeg indien nodig een beetje extra olie toe en roerbak de witte en groene asperges nog ongeveer 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 6
Snijd de paprika in kleine reepjes. Neem een grote kom voeg hierin de paprika, de asperges en laat een beetje afkoelen. Voeg daarna de dressing erbij. Serveer de asperge salade met de knapperige sjalotten en gehakte pinda's. Maak af met een beetje gehakte koriander.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link