Kokos soep met sugarsnaps

Bereidingstijd: 20 min.

Personen: 2


Ingrediënten

  • 400 ml water
  • 1.5 tl kurkuma
  • 1 rode ui
  • 3 cm verse gember
  • 2 el sojasaus
  • 100 gr cherry tomaatjes
  • 125 gr sugarsnaps
  • chilli vlokken naar smaak
  • 1 limoen
  • peper en zout
  • olie om in te bakken
  • 400 ml kokosmelk

Een heerlijke kokos soep met kurkuma waardoor het een mooie gele kleur krijgt. In de soep zitten lekker veel groenten namelijk sugarsnaps, rode ui en cherrytomaatjes. Krijg je er al trek in?

Lunch soep of maaltijd soep!

Dit kan beide uiteraard! Als je de soep maakt volgens onderstaand recept, zou ik deze als lunch eten. Wil je dit als volledige avondmaaltijd willen eten, dan zou je ook noedels kunnen toevoegen aan de kokos soep. Dat is enorm lekker. Je kunt zelf kiezen welke noedels je het lekkerst vindt uiteraard.

Super gezonde soep

Yes, want kurkuma is ontstekingsremmend heeft een helende werking. Het is wel erg belangrijk dat je zwarte peper toevoegt aan de soep. Kurkuma moet je namelijk activeren met zwarte peper! En natuurlijk geeft de gele kurkuma ook een mooi kleurtje aan de soep, toch? Verder zitten er lekker veel groenten in de soep, perfect om dus aan je 250 gram groenten per dag te komen.

Bereiding

Stap 1

Hak de gember fijn. Halveer de rode ui en snijd vervolgens in plakjes. Was de sugarsnaps en snijd de uiteinden uit de sugarsnaps.

Stap 2

Verhit een beetje olie in een soeppan en fruit de ui en gember in ongeveer 5 minuten aan. Voeg kurkuma toe en roerbak nog even 1 minuut mee. Voeg vervolgens de kokosmelk toe. Voeg hierbij ook het water, maar doe dit stap voor stap, zodat je niet teveel toevoegt.

Stap 3

Kook 5 minuten door en voeg hierbij de sugarsnaps, cherrytomaatjes en breng op smaak met sojasaus. Voeg ook chili vlokken en zwarte peper naar smaak toe. Kook nog ongeveer 5 minuten door.

Stap 4

Proef de soep en voeg indien nodig een beetje extra zout en chili toe. Serveer de soep met het sap van de limoen.

kokos lunch hoofdgerechten soep vegetarisch aziatisch makkelijk & snel vegan
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media