Burrito met tempeh en zoete aardappel
Burrito met tempeh en zoete aardappel
Bereidingstijd: 30 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 4 tortilla's
- 250 gr tempeh
- 75 ml barbecue saus
- 2 zoete punt paprika's
- 350 gr zoete aardappel
- 1 el , 5 citroensap
- rode peper of jalapeño peper
- 2 lente uien
- peper en zout
- olie om in te bakken
Dit recept voor burrito's is helemaal plantaardig en heeft een vulling van tempeh, barbecue saus en zoete aardappel. Gezonde, lekkere handzame burrito's voor een lunch of als avond maaltijd.
Burrito
Die tempeh wordt dus lekker in barbecue saus gelegd en dat is weer een onwijs lekkere combinatie bij de paprika, rode peper en zoete aardappel. Het vouwen van de burrito is altijd even een kunstje vind ik zelf, maar als je er eenmaal handigheid in hebt, is het zo gepiept. En je hoeft hem natuurlijk niet helemaal perfect op te rollen, want dit heeft geen invloed op de smaak! Lunch of als avondmaaltijd, wanneer jou jij deze vegetarische burrito maken?
Tempeh met BBQ saus
Mijn favoriete tempeh is die van Albert Heijn. Deze tempeh is gewoon tempeh, zonder marinade, niet voorgebakken, gewoon tempeh. Perfect on deze zelf te marineren. In dit recept is dit met barbecuesaus.
Bereiding
Stap 1
Schil de zoete aardappel snijd deze in stukjes en kook tot de blokjes gaar zijn. Giet ze vervolgens af en prak tot puree. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
Stap 2
Snijd de tempeh in blokjes en verhit olie in een pannetje. Bak de tempeh nu krokant in de olie en laat deze vervolgens uitlekken.
Stap 3
Snijd ook de paprika in stukjes en bak deze in een beetje olie in de pan.
Stap 4
Snijd de lente ui en rode peper in ringen en leg aan de kant.
Stap 5
Verwarm de barbecue saus in een pannetje en roer de tempeh erdoor heen en houd dit warm in het pannetje.
Stap 6
Verwarm de tortilla's kort zodat deze makkelijk te vouwen zijn. Verdeel zoete aardappel puree midden, verdeel 1/4 van de tempeh, paprika, rode peper en lente uien hier in en vouw de zijkanten naar binnen. Rol de tortilla en verwarm de burrito kort in de pan met de gevouwen kant naar beneden en bak vervolgens de burrito ook kort aan de andere kant. Hierdoor wordt de burrito lekker krokant.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link