Recept: Venkel met risotto in tomatensaus
Recept: Venkel met risotto in tomatensaus
Bereidingstijd: 45 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 120 gr risotto rijst
- 2 tenen grote knoflook
- 1 kleine witte ui
- 60 gr zachte geitenkaas
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 1 el venk knol
- 400 gr gepelde tomaten
- 15 gr Parmezaanse kaas
- 1 bouillon blokje
- olie of boter
- peper en zout
Venkel is een heerlijke groente met een anijssmaak. Voor mij is dit echt een perfecte combinatie met een basisrisotto. Om het recept iets spannender te maken gaan we de venkel met de risotto vullen en met een simpele tomatensaus serveren. Hmm, echt heerlijk!
Heerlijke zelfgemaakte risotto met Parmezaanse kaas
Dit gerecht at ik samen met vriendinnetje Mathilde. Mathilde nam Parmezaanse kaas mee, iets wat ik eigenlijk niet in het recept toe wilde voegen, maar toch een heerlijke toevoeging was. De geitenkaas in het recept maakt de risotto lekker smeuïg, maar gebruik niet teveel! De smaak van de venkel is het belangrijkst, dus deze willen we niet door de geitenkaas laten overstemmen. Veel kookplezier!
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven op 180 graden.
Stap 2
Snipper het uitje en hak de tenen knoflook. Bak de uien glazig in een scheutje olie of boter en voeg dan de knoflook toe. Na ongeveer 1 minuut voeg je ook de risotto rijst en bak deze tot de korrel glazig wordt. Dit duurt ongeveer 2 minuten.
Stap 3
Voeg dan de bouillon beetje voor beetje toe. Voeg hierbij ook Italiaanse kruiden. Voeg telkens een nieuwe scheut bouillon toe als het water opgenomen is door de rijstkorrel. Ga zo door tot de risotto rijst gaar is. Meng als laatste geitenkaas door de risotto.
Stap 4
Snijd de venkel in aan de onderkant en haal blaadjes er vanaf, zodat je kleine bakjes van de venkel maakt. Overige stukjes snijd je fijn en mag bij de risotto erbij.
Stap 5
Kook de venkel in ruim gezouten water beetgaar.
Stap 6
Pureer de gezeefde tomaten tot een saus en breng op smaak met peper en zout.
Stap 7
Giet de saus in een ovenschaal en vul de bladeren venkel met de risotto. Leg deze nu in de tomatensaus en rasp de Parmezaanse kaas er overheen. Bak dit nu af in ongeveer 20 minuten in de oven.
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link