Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Recept: Venkel met risotto in tomatensaus

Recept: Venkel met risotto in tomatensaus

Bereidingstijd: 45 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 120 gr risotto rijst
  • 2 tenen grote knoflook
  • 1 kleine witte ui
  • 60 gr zachte geitenkaas
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1 el venk knol
  • 400 gr gepelde tomaten
  • 15 gr Parmezaanse kaas
  • 1 bouillon blokje
  • olie of boter
  • peper en zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Venkel is een heerlijke groente met een anijssmaak. Voor mij is dit echt een perfecte combinatie met een basisrisotto. Om het recept iets spannender te maken gaan we de venkel met de risotto vullen en met een simpele tomatensaus serveren. Hmm, echt heerlijk! 

Heerlijke zelfgemaakte risotto met Parmezaanse kaas

Dit gerecht at ik samen met vriendinnetje Mathilde. Mathilde nam Parmezaanse kaas mee, iets wat ik eigenlijk niet in het recept toe wilde voegen, maar toch een heerlijke toevoeging was. De geitenkaas in het recept maakt de risotto lekker smeuïg, maar gebruik niet teveel! De smaak van de venkel is het belangrijkst, dus deze willen we niet door de geitenkaas laten overstemmen. Veel kookplezier!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden.

Stap 2

Snipper het uitje en hak de tenen knoflook. Bak de uien glazig in een scheutje olie of boter en voeg dan de knoflook toe. Na ongeveer 1 minuut voeg je ook de risotto rijst en bak deze tot de korrel glazig wordt. Dit duurt ongeveer 2 minuten.

Stap 3

Voeg dan de bouillon beetje voor beetje toe. Voeg hierbij ook Italiaanse kruiden. Voeg telkens een nieuwe scheut bouillon toe als het water opgenomen is door de rijstkorrel. Ga zo door tot de risotto rijst gaar is. Meng als laatste geitenkaas door de risotto.

Stap 4

Snijd de venkel in aan de onderkant en haal blaadjes er vanaf, zodat je kleine bakjes van de venkel maakt. Overige stukjes snijd je fijn en mag bij de risotto erbij.

Stap 5

Kook de venkel in ruim gezouten water beetgaar.

Stap 6

Pureer de gezeefde tomaten tot een saus en breng op smaak met peper en zout.

Stap 7

Giet de saus in een ovenschaal en vul de bladeren venkel met de risotto. Leg deze nu in de tomatensaus en rasp de Parmezaanse kaas er overheen. Bak dit nu af in ongeveer 20 minuten in de oven.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

tomaat hoofdgerechten venkel risotto tomatensaus vegetarisch italiaans diner oven parmezaanse kaas

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴