Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ottolenghi's Aardappel & Artisjok Salade

Ottolenghi's Aardappel & Artisjok Salade

Bereidingstijd: 40 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 400 gr aardappelen
  • 6 tot 8 artisjokharten
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 80 gr gemengde salade (eikenblad)
  • 8 gr verse dragon
  • 4 el zfgemaakte mayonaise
  • peper en zout
  • 2 el olijfolie om in te bakken
  • 1 el olijfolie extra vierge

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Toen ik het boek Plenty More van Ottolenghi voor me had, wist ik niet waar ik moest beginnen. Wat staat daar onwijs veel lekkers in! Het is uiteindelijk de aardappel salade met artisjok en zelfgemaakte citroen & knoflook mayonaise geworden. Uiteraard heb ik er mijn eigen twist aan gegeven, dus daarom wil ik het recept ook hier delen, de Jaimy's Kitchen versie dus. 

Salade met zelfgemaakte mayonaise

In dit recept gebruikte ik artisjokharten uit blik, omdat verse toch best veel werk zijn. Ook heb ik ervoor gekozen om de aardappelen te roosteren in plaats van te koken. Dit vind ik zelf veel lekkerder. Ook gebruikte ik zelfgemaakte mayonaise, van het recept eerder deze week. Deze is met knoflook en citroen voor extra smaak. Dit is echt een aanrader, zeker in de zomer met warm weer. Door de aardappelen is de salade wel heerlijk vullend.

En dan heb ik ook nog een tip gekregen van een bezoeker om het recept te verbeteren, namelijk:

“Ook lekker met een hardgekookt eitje door de salade en wat groene olijven gevuld met ansjovis of citroen”

Eet smakelijk allemaal!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden. Was en schil de aardappelen en snijd in stukken. Neem een ovenschaal en hussel de Italiaanse kruiden, olijfolie om in te bakken, peper en zout met de aardappelblokjes. Bak dit ongeveer in 30 minuten gaar en licht krokant. Schep halverwege om.

Stap 2

Maak optioneel in de tussentijd de mayonaise zelf. Indien je mayonaise uit een pot gebruikt, sla deze stap over.

Stap 3

Hak de dragon fijn, meng met 1 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Dit is de dressing.

Stap 4

Snijd de artisjok harten in vieren, verdeel deze over twee borden en verdeel hier ook de (eikenblad) sla overheen.

Stap 5

Wanneer de aardappelen klaar zijn, verdeel je deze over de salade en meng met de dragon olie.

Stap 6

Voeg als laatste de citroen & knoflookmayonaise over de aardappelen. Voordat je begin met eten is het erg lekker om alles te mengen.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

salades lunch hoofdgerechten artisjok bijgerechten aardappel vegetarisch sla lente

Bekijk ook eens deze recepten

Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴