Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Wraps met kikkererwten en feta crème

Wraps met kikkererwten en feta crème

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 6 kleine wraps
  • 40 gr ijsbergsla
  • 2 paprika's
  • 1 avocado
  • 400 gr kikkererwten
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 200 ml tomaten passata
  • 1 tl paprikapoeder
  • 100 gr feta
  • 3 el yoghurt
  • peper en zout
  • olie om in te bakken

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit recept is heerlijk smaakvol door de zelfgemaakte feta crème en de kikkererwten in een heerlijke paprika tomatensaus. De ijsbergsla voegt iets knapperigs toe aan het recept.

Recepten met wraps

Dat wraps ontzettend veelzijdig zijn laat dit recept wel zien. Vanuit de Mexicaanse keuken kennen we uiteraard de tortilla, gevuld met groenten, vlees of vis die altijd Mexicaans gekruid zijn. Denk ook aan bijvoorbeeld burrito's of enchilada's. In dit vegetarische recept met een lekkere feta crème en kruidige kikkererwten geen Mexicaanse smaken, eerder Grieks door de feta. Dit recept staat binnen 20 minuten op tafel en is daarom perfect voor een doordeweekse maaltijd! 

Sla je favoriete recepten op

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden. 

Bereiding

Stap 1

Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in reepjes. Verwijder de schil van de avocado en snijd in plakjes. Snijd de ijsbergsla fijn en was goed.

Stap 2

Verhit een beetje olie in een pan en fruit het uitje aan. Voeg na 2 minuten ook de knoflook en paprika reepjes toe. Roerbak nogmaals 5 minuten en voeg dan paprikapoeder toe. Roerbak en voeg de passata en kikkererwten toe. Laat nog 5 minuten op laag vuur pruttelen en breng op smaak met peper en zout.

Stap 3

Maak de feta crème door de feta helemaal fijn te prakken. Voeg dan de yoghurt toe en breng op smaak met peper. Voor een gladde saus kun je de crème ook met een staafmixer of hakmolen glad maken.

Stap 4

Verwarm de wraps. Vul de wraps met eerst een laagje feta crème, dan een beetje ijsbergsla, dan het kikkererwten mengsel met paprika en als laatste de plakjes avocado.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten kikkererwten feta tortilla paprika vegetarisch sla diner makkelijk & snel wraps

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴