Teff pannenkoeken

Bereidingstijd: 10 min.

Personen: 2


Ingrediënten

  • 100 gr teffmeel
  • 175 ml amandelmelk
  • 0.5 el bakpoeder
  • 1 tl vanille extract
  • 1 ei
  • snufje zout
  • kokosolie
  • frambozen
  • optioneel een schepje suiker

Pannenkoeken voor ontbijt, wat een feest! Deze pannenkoeken zijn een verantwoordde keuze, elke dag van de week.

De banaan-ei pannenkoeken zijn een ware hype, maar eerlijk gezegd ben ik er niet zo weg van. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een ander recept voor healthy pannenkoeken. Zo ben ik terecht gekomen bij de grassoort Teff. Klik voor meer info over Teff in mijn Alles over... Teff! artikel. Voor een lekker fris zuurtje, voeg ik frambozen toe. Klik snel door voor het recept, als jij enthousiast wordt van de bovenstaande foto!

Teff lunch pannenkoeken?

Oh, en je kunt dit recept ook bereiden als lunch natuurlijk.

Bereiding

Stap 1

Meng de volgende ingrediënten in een kom door elkaar: teff, amandelmelk, bakpoeder, vanille, ei en zout. Zorg dat je een glad beslag krijgt, je kunt hiervoor een garde gebruiken.

Stap 2

Bak de pannenkoekjes in een beetje kokosolie.

Stap 3

Ik gebruik diepvriesframbozen voor de coulis. Deze heb ik ruim van te voren laten ontdooien. Ik neem een fijne zeef en zeef de frambozen hierdoor. Wil je geen pitjes in je coulis? Blijf dan goed doorzeven! Ik heb toch een deel van de pitjes toegevoegd, omdat ik dit wel lekker vind. Indien nodig, kun je de frambozencoulis op smaak brengen met wat suiker.

Stap 4

Smakelijk! Oké, nog één foto, omdat ze er heerlijk uitzien!

lunch ontbijt teff pannenkoeken frambozen vegetarisch
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media