Ovenschotel met zuurkool en zoete aardappel
Ovenschotel met zuurkool en zoete aardappel
Bereidingstijd: 45 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 800 gr zoete aardappel
- 500 gr zuurkool
- 4 preien
- 1 tl tijm
- 3 teentjes knoflook
- 500 ml amandelmelk
- 60 gr Parmezaanse kaas
- peper en zout
Benodigdheden:
- ovenschaal
Herfst en winter zijn perfecte seizoenen voor ovenschotels. Dit recept voor een ovenschotel met zuurkool, prei en zoete aardappel is daar helemaal geschikt voor!
Ovenschotel met zuurkool en zoete aardappel
Vaak wordt dit met aardappelpuree en appel gemaakt, maar ik wilde het een beetje anders doen. Ik voegde prei toe en een romige saus. Ook koos ik voor zoete aardappelschijfjes, alleen al de kleur daarvan zorgt voor een lekker uitziend recept, toch? Op deze manier vind ik zuurkool heerlijk! Al eerder combineerde deze ingrediënten in een zuurkool en zoete aardappel stamppot. Ook erg lekker!
Tips
Op de foto zie je een kleine ovenschotel, maar het is misschien goed om te vermelden dat ik twee van deze ovenschotels maakte. Ik vond deze gewoon beter voor de foto, haha. Ook aten wij hier twee dagen van, daarom verdeelde ik het dus. Je hebt dus zeker een grotere ovenschaal nodig als je dit recept maakt!
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden.
Stap 2
Snijd de preien in ringen en was de prei heel goed met water, zodat het eventuele zand verwijderd wordt. Verhit een beetje olie in een pan en bak op laag vuur de prei gaar.
Stap 3
Snijd de knoflook fijn en voeg na 3 minuten ook de knoflook en de gedroogde tijm ook toe aan de prei. Laat nog ongeveer 7 minuten door sudderen.
Stap 4
Schil de zoete aardappel en snijd in dunne plakjes.
Stap 5
Rasp de Parmezaanse kaas. Verwarm de amandelmelk in een pannetje en voeg ¼ van de Parmezaanse kaas toe aan de amandelmelk en voeg peper en zout toe. Meng goed door, eventueel met een garde.
Stap 6
Voeg de zuurkool toe aan de bodem van de ovenschaal en voeg vervolgens de laag gesmoorde prei toe. Leg hier dakpansgewijs de zoete aardappel overheen. Giet vervolgens de verwarmde amandelmelk hierover en verdeel de rest van de Parmezaanse kaas er overheen.
Stap 7
Bak de ovenschotel af in ongeveer 25 minuten of tot de zoete aardappel gaar is.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link