Geroosterde spruitjes met cranberry

Bereidingstijd: 30 min.

Personen: 4


Ingrediënten

  • 750 gr spruitjes
  • 25 gr gedroogde cranberry's
  • 1 el -2  balsamico azijn
  • 2 el olie
  • peper en zout

Deze paprika's zijn gevuld met linzen, pesto en pecan noten. Lekker met een frisse salade.

Spruitjes maar dan geroosterd 

Dit is echt een lekker recept met spruitjes, wat? Meen je dat? Jazeker, spruitjes zijn echt enorm gezond, een echte wintertopper als groente en super veelzijdig. Je kan de toch wel wat bittere smaak makkelijk beïnvloeden door de spruitjes op een andere manier klaar te maken. Bijvoorbeeld door ze te roosteren.

Erik bedacht dit lekkere recept

Nu moet ik even eerlijk zijn over het ontstaan van dit recept. Dit heb ik namelijk niet zelf bedacht, maar mijn vriend! Toen ik op een zaterdag aan het werk was, wilde hij iets lekkers voor ons koken. Hij is gaan googlen, bedenken wat we lekker vinden, door de supermarkt gaan lopen en zo kwam hij tot de conclusie dat hij gevulde paprika's wilde maken. Hij koos voor linzen, omdat wij hier beide van houden. De toevoeging van rode pesto vond ik opvallend, maar het is een heerlijke smaakmaker in dit recept. We hebben de paprika's nog een aantal keer bereid om ze te perfectioneren tot het recept wat jullie nu kunnen lezen. Met een simpele salade met een lekkere dressing is deze maaltijd compleet!

Veel lees- en kookplezier!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Maak de spruitjes schoon door het kontje er af te snijden en de buitenste blaadjes te verwijderen. Halveer de spruitjes en verdeel de olie er overheen.

Stap 3

Bak de spruitjes nu 15 minuten in de oven en voeg voor de laatste 5 minuten de balsamico azijn en cranberry's toe. Meng deze goed met de spruitjes.

Stap 4

Breng als ze de spruitjes klaar zijn nog een beetje op smaak met peper en zout.

bijgerechten vegetarisch cranberry winter kerst vegan spruitjes hollands
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media