Thaise groene curry met tofu
Thaise groene curry met tofu
Bereidingstijd: 30 min.
-
Porties:
+
Ingrediënten
- 1 pakje Thaise groene curry
- 400 ml kokosmelk
- 150 gr cherrytomaat
- 1 aubergine
- 1 ui
- 150 gr broccoli
- 375 gr tofu (zie recept)
- 10 gr verse koriander
- 150 gr pandanrijst
- 1 limoen
- 2 kaffir lime blaadjes (optioneel)
- zonnebloemolie
Deze vegetarische groene curry zit boordevol groenten zoals aubergine, cherrytomaat en broccoli. De Thaise groene curry wordt afgemaakt met tofu en koriander.
Hoe maak je Thaise groene curry?
Een groene curry kun je natuurlijk helemaal zelf maken door de currypasta van verse ingrediënten te maken. Echter zijn er tegenwoordig zoveel heerlijke groene curry pasta's op de markt dat dit helemaal niet nodig is om dit te doen. Voeg daarbij een goede, volvette kokosmelk en de curry smaakt al erg goed. Zelf heb ik kaffir lime blaadjes van de toko in de vriezer liggen en die geven net iets extra's! Het is optioneel en zeker geen must. Wat wel een must is, is de toevoeging van limoen, die voor lekker veel frisheid zorgt!
Liever geen vegetarische curry? Maak dan eens deze Thaise viscurry!
Hoe eet je Thaise groene curry?
In Thailand krijg je een kom met gevulde groene curry, die bijna lijkt op een soep. De kokosmelk is rijkelijk aanwezig en het is de bedoeling dat er steeds een beetje rijst bij de curry gevoegd wordt. In verhouding eet je lekker veel curry met iets minder rijst in plaats van veel rijst met een beetje curry saus. Dit is zeker mijn favoriete manier van het eten van Thaise groene curry!
Sla je favoriete recepten op
Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden.
Bereiding
Stap 1
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking of in een rijstkoker.
Stap 2
Bereid de knapperige tofu volgens de aanwijzingen van het recept in de link en leg even apart. Of laat de tofu goed uitlekken, snijd in blokjes en kook zachtjes mee bij de groenten. Op deze manier blijft de tofu zacht in plaats van knapperig. Volg de rest van de bereidingsstappen.
Stap 3
Snijd de ui in halve ringen, aubergine in blokjes en broccoli in kleine roosjes. Halveer de cherrytomaten. Verhit een beetje olie in een wok of hapjes pan en fruit als eerste ui aan. Voeg na 2 minuten roerbakken blokjes aubergine toe en roerbak, op middelhoog vuur, ongeveer 7 minuten tot de aubergine zachter wordt. Voeg nu nog 2 minuten broccoli toen en blijf roerbakken.
Stap 4
Voeg de currypasta toe aan de groenten, roerbak 1 minuut en voeg kokosmelk erbij. Hier mogen de gehalveerde cherrytomaten bij en optioneel de tofu (in het geval van zachte tofu en geen knapperige tofu). Gebruik je kaffir lime blaadjes? Voeg deze dan ook toe. Laat op zacht tot middelhoog vuur ongeveer 5-7 minuten garen of tot de broccoli beetgaar is.
Stap 5
Verwijder de kaffir lime blaadjes. Serveer de groene curry met tofu, rijst en verse koriander. Voeg vers limoensap toe.
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link