Deel dit recept

Social media

Shakshuka met aubergine en ei

Bereidingstijd: 40 min.

Personen: 3


Ingrediënten

  • 400 gr aubergine
  • 2 paprika's
  • 1 ui
  • 3 cm gember
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode chili peper
  • 300 ml gezeefde tomaten
  • 400 gr gepelde tomaten
  • 3 eieren
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ citroen
  • verse koriander
  • peper en zout
  • olie om in te bakken

Shakshuka is een Israëlisch gerecht waarbij eieren in een tomatensaus gestoofd worden. Ik voegde er nog aubergines aan toe, een heerlijke groente die perfect bij de kruidige shakshuka past!

Recept voor Israëlische shakshuka

De tomatensaus van de shakshuka is heerlijk op smaak gebracht met veel kruiden. Een heerlijk Mediterraan gerecht, die je makkelijk thuis kunt maken. Vaak wordt dit recept gemaakt als ontbijt, maar eigenlijk eet ik het liever als avondmaaltijd. Eerder maakte ik ook al voor het magazine van Leuke Recepten een lekkere shakshuka met zoete aardappel, ook een erg lekkere variant.

Aubergines zijn de perfecte groente om te stoven!

De aubergine is heerlijk zacht van smaak en past perfect bij de tomatensaus van de shakshuka. Aubergines zijn zó veelzijdig, je kunt er echt van alles mee maken. Wil je meer recepten zien met aubergine? Kijk dan eens op aubergine.nl.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden.

Stap 2

Snijd de aubergine in blokjes of plakjes en rooster deze in 15-20 minuten gaar. Controleer de aubergine tussendoor, als ze zacht zijn vanbinnen, zijn ze goed.

Stap 3

Snipper het uitje fijn en hak ook de knoflook en gember fijn. Snijd de rode peper in ringen en snijd de paprika's in kleine stukjes.

Stap 4

Fruit het uitje aan in een beetje olie en voeg na 2 minuten de gember en knoflook toe. Voeg ook de kruiden toe; het komijnzaad, korianderpoeder, paprikapoeder en de rode peper toe. Bak dit 2 minuten mee. Voeg dan ook de paprika toe en bak dit ongeveer 5 minuten.

Stap 5

Voeg vervolgens de gepelde tomaten en gezeefde tomaten toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat dit 10 minuten sudderen. Voeg daarna de aubergine toe. Meng goed en maak drie kuiltjes in de tomatensaus met groenten. Breek een eitje in elk kluitje. Gaar de eitjes in de saus.

Stap 6

Serveer de shakshuka met een beetje citroensap en koriander.

lunch hoofdgerechten aubergine ontbijt paprika ei vegetarisch diner shakshuka midden-oosten
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen