Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Griekse orzo met feta dip

Griekse orzo met feta dip

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 200 gr orzo
  • 2 el olijfolie
  • 10 gehaktballetjes
  • 200 gr cherrytomaat
  • peper en zout
  • olie om in te bakken
  • Zoet-zure komkommer
  • ½ komkommer
  • 4 el azijn + water
  • 1 tl suiker
  • peper en zout
  • Feta dip
  • 100 gr feta
  • 100 ml yoghurt
  • 1 teen knoflook
  • Zwarte peper

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze orzo salade is gevuld met gemarineerde cherrytomaatjes, zoet-zure komkommer, vegetarische gehaktballetjes en geserveerd met een feta dip.

Een heerlijke zomers recept

Dit is een heerlijk recept voor de iets warmere dagen, omdat je deze orzo salade koud kunt eten. Alleen de gehaktballetjes zijn lekker om er warm bij te serveren, maar de orzo zelf serveer ik koud in dit recept. Daarom is het dus een toprecept in de zomer. Toch dit recept maken op een wat koudere dag? Serveer de orzo dan warm.

Wat is orzo?

Die vraag krijg ik dus echt wel regelmatig als ik er over vertel, of weer iets met orzo gemaakt heb. Orzo is een pasta soort! Het heeft de vorm van rijst en dar maakt het een beetje ingewikkeld. Doordat de orzo zo klein is, is de smaakbeleving toch heel anders dan andere pasta soorten zoals spaghetti of penne.

Bereiding

Stap 1

Halveer de komkommer en snijd in plakjes. Meng azijn met water en breng op smaak met suiker, peper en zout. Marineer de komkommer voor de rest van de kooktijd in de marinade.

Stap 2

Kook de orzo volgens de aanwijzingen van de verpakking. Spoel af met koud water en meng met 1 eetlepel olijfolie.

Stap 3

Maak de feta dip door de feta, yoghurt en het teentje knoflook in een keukenmachine te mengen. Heb je deze niet? Prak de feta, rasp de knoflook en meng door de yoghurt. Breng op smaak met zwarte peper.

Stap 4

Halveer cherrytomaatjes en meng met 1 eetlepel olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Bak de gehaktballetjes goudbruin in een beetje olie.

Stap 6

Serveer de orzo met zoet-zure komkommer, cherrytomaatjes en serveer met feta dip.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

tomaat hoofdgerechten komkommer feta pasta vegetarisch diner grieks orzo

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴