Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Gevulde paprika's met linzen

Gevulde paprika's met linzen

Bereidingstijd: 60 min.

Personen:


Ingrediënten

  • Gevulde paprika's
  • 4 paprika's in verschillende kleuren
  • 250 gram linzen
  • 2 el   rode pesto
  • 2 el   gehakte petersie
  • 2 el   gehakte pecannoten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui gesnipperd
  • peper & zout
  • Salade
  • ½ komkommer
  • 40 gr rucola
  • 100 gr cherrytomaatjes
  • Dressing
  • 2 el   olijfolie
  • peper & zout
  • 2 el   roer yoghurt
  • 1 tl mosterd

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze paprika's zijn gevuld met linzen, pesto en pecan noten. Lekker met een frisse salade.

Heerlijke paprika's gevuld met linzen

Dit is een heerlijk recept voor paprika's gevuld met linzen, met een lekkere twist!

Erik bedacht dit lekkere recept

Nu moet ik even eerlijk zijn over het ontstaan van dit recept. Dit heb ik namelijk niet zelf bedacht, maar mijn vriend! Toen ik op een zaterdag aan het werk was, wilde hij iets lekkers voor ons koken. Hij is gaan googlen, bedenken wat we lekker vinden, door de supermarkt gaan lopen en zo kwam hij tot de conclusie dat hij gevulde paprika's wilde maken. Hij koos voor linzen, omdat wij hier beide van houden. De toevoeging van rode pesto vond ik opvallend, maar het is een heerlijke smaakmaker in dit recept. We hebben de paprika's nog een aantal keer bereid om ze te perfectioneren tot het recept wat jullie nu kunnen lezen. Met een simpele salade met een lekkere dressing is deze maaltijd compleet! Veel lees- en kookplezier!

IMG_4875-001

Bereiding

Stap 1

Verwarm je over op 200 graden.

Stap 2

Wanneer je het uitje gesnipperd hebt, voeg je deze toe in een koekenpan en bak je deze totdat ze glazig zijn.

Stap 3

Voeg dan de gehakte knoflook toe, laat even aanbakken en fruit de rode pesto kort aan. Dit doe ik, zodat er wat olie verloren gaat uit de pesto. Wanneer je dit niet doet, wordt de vulling wat olieachtiger na bereiding, wat ik niet zo lekker vind. Fruit de pesto maar een paar seconden aan, anders gaan de smaken verloren. Breng verder op smaak met peper en zout.

Stap 4

Neem een kom om de linzen in te verdelen. Voeg je uien mengsel en de gehakte peterselie aan de linzen toe en meng dit goed door elkaar.

Stap 5

Voeg ook de pecannoten toe aan het mengsel.

Stap 6

Snij de kapjes van de paprika's en verwijder de zaadlijsten.

Stap 7

Neem een ovenschaal, vet deze goed in en plaats de paprika's hier recht op in. Het kan zijn dat je een klein stukje van de onderkant af moet snijden om ze rechtop te laten staan.

Stap 8

Vul de paprika's met het linzen mengsel en plaats de kapjes terug op de paprika.

Stap 9

De gevulde paprika's mogen nu ongeveer 45 minuten in de oven op 200 graden. Houd ze goed in de gaten, elke oven is anders. De paprika's zijn goed als ze een beetje zacht geworden zijn.

* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

linzen hoofdgerechten mexicaans paprika vegetarisch diner vegan

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴