Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

No-bake cheesecake met rode bessen

No-bake cheesecake met rode bessen

Bereidingstijd: 15 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 125 gr Bastogne koeken
  • 200 ml slagroom
  • 1 el vanille aroma
  • 1.5 el suiker
  • 200 gr Monchou
  • 125 gr rode bes (75 in de mix)
  • Munt ter garnering

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze heerlijke cheesecake is zoet en fris van smaak door de rode bessen. Deze zorgen voor een licht zuurtje aan de zoete cheesecake. Het beste? Deze is no-bake!

Een frisse cheesecake maken

Deze cheesecake is lekker fruitig door de rode bessen. De rode bessen staan er vaak om bekend dat deze zuur zijn, maar het lichte zuurtje is juist ontzettend lekker in deze cheesecake. De Monchou en uiteraard de toegevoegde suiker zijn al heerlijk zoet, een fijne tegenhanger van de rode bessen. Daarom is deze cheesecake lekker fris!

Rode bessen

Wist je dat rode bessen lager in suikers zijn dan bijvoorbeeld de blauwe bessen? Het is qua bessen de gezondste keuze en naast gezond natuurlijk ook onwijs lekker. Mijn favoriete bessen zijn die van Berrybrothers uit Roggel. Deze bessen komen uit Limburg en als Limburgse ben ik daar natuurlijk onwijs trots op! Mocht je trouwens rode bessen bij Albert Heijn kopen, dan heb je de rode bessen van Berrybrothers te pakken. Lees daarbij ook zeker deze blog 10 x rode bessen recepten :) eet smakelijk!

Bereiding

Stap 1

Stamp de Bastogne koeken fijn. Gebruik hiervoor een vijzel of leg de koekjes tussen een theedoek en stamp met de achterkant van een glas fijn.

Stap 2

Klop de slagroom met suiker en vanille aroma stijf. Voeg nu in een kom. 

Stap 3

Klop nu de Monchou luchtig met 75 gram van de rode bessen tot dit een egale kleur heeft.

Stap 4

Meng de slagroom met het Monchou mengsel tot een gladde cheesecake. Voeg onderin een glaasje een vierde van de gestampte Bastogne koeken en verdeel hier vervolgens een vierde van het cheesecake mengsel over. Zet in de koelkast en laat minimaal 4 uur, maar bij voorkeur een nachtje opstijven. 

Stap 5

Maak de cheesecake af met rode bessen en een beetje munt ter garnering.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

zoet cheesecake tussendoortje nagerechten verjaardag rode bessen

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴