Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Salade met sinaasappel en burrata

Salade met sinaasappel en burrata

Bereidingstijd: 15 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 75 gr gemengde salade
  • 150 gr cherrytomaat
  • 2 sinaasappels
  • 25 gr pijnboom pitjes
  • 1 bol burrata
  • zwarte peper

Dressing:

  • 4 el olijfolie
  • 3 el azijn
  • 1 tl mosterd
  • peper en zout

Voor erbij:

  • Brood (geroosterd)

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Sinaasappels zijn onwijs lekker in een salade, zeker in combinatie met heerlijke romige burrata. Een simpele salade als lunch, bijgerecht of lichte maaltijd.

Sinaasappels uit Valencia

Deze sinaasappels zijn werkelijk de allerlekkerste sinaasappels die ik ook gehad heb. Het zijn de sinaasappels uit Valencia, Spanje. Deze sinaasappels komen van mijn geadopteerde sinaasappelboom! Hoe tof is dit concept?! Bij Llauret telen ze de sinaasappels op een duurzame en traditionele wijze. Je kunt dus een sinaasappelboom adopteren zodat je tijdens het seizoen altijd verzekerd bent van heerlijke sinaasappels. Neem zeker eens een kijkje!

Een frisse salade

Deze salade is echt de perfecte salade om als bijgerecht of lunch te maken. De combinatie van ingrediënten zorgt voor hartig, romig en zoete smaken. De sinaasappeles zijn echt onwijs zoet in de salade en wat mij betreft een heerlijke combinatie met de romige burrata. Daarnaast vind ik de pijnboom pitjes vind ik onmisbaar in de salade voor iets knapperigs.

Bereiding

Stap 1

Maak de salade dressing door alle ingrediënten te mengen.

Stap 2

Verdeel de sla over de borden en verdeel de dressing over de salades. Meng goed door en zorg ervoor dat de dressing op alle blaadjes sla zit.

Stap 3

Rooster de pijnboom pitjes in een pan tot deze goudbruin zijn. Halveer de cherrytomaatjes. Verwijder de schil van de sinaasappels en snijd de vliesjes weg van de partjes, zodat je schone partjes sinaasappel over houdt. Verdeel sinaasappel, cherrytomaat en pijnboom pitjes over de salade.

Stap 4

Halveer de bol burrata en leg op elke salade een halve bol burrata. Verdeel een beetje verse zwarte peper over de burrata. Serveer de salade met een beetje (geroosterd) brood.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

salades tomaat bijgerechten sinaasappel vegetarisch burrata

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴