Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Doperwten spread

Doperwten spread

Bereidingstijd: 15 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 200 gr doperwten
  • 2 el (soja) yoghurt
  • 1 tl citroensap
  • 1 teen knoflook
  • peper en zout
  • 150 gr champignons
  • 0.5 - 1 rode peper
  • tuinkers
  • 1 stokbrood

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Al een keer eerder vertelde ik dat ik eigenlijk altijd wel op zoek ben om vegetarisch of veganistisch brood beleg te maken of kopen. Zo kwam ik op het idee van een spread van doperwten, die niet alleen lekker is op de boterham, maar ook op een stokbroodje tijdens de borrel! 

Groenten spread van doperwten

Al eerder maakte ik bijvoorbeeld deze groenten spread van paprika, deze van pompoen en deze van aubergine. Dat ik fan van groenten en spreads ben, dat mag dus duidelijk zijn. Tijd voor een nieuwe variant, namelijk eentje van doperwten! Erg lekker, zeker wanneer je dit combineert met beleg van gebakken paddenstoelen, tuinkers en pittige rode peper. De spread is namelijk een beetje zoet en de rode peper maakt het daarom helemaal af! Voeg zoveel toe als dat je zelf lekker vindt.

Brood beleg of voor bij de borrel?

Dat dit lekker is als broodbeleg, dat is een feit, maar dit is ook super voor bij de borrel. Smeer dit lekker op een stokbroodje in plaats van een stukje brie bijvoorbeeld. Heerlijk voor de afwisseling.  Jammie! Of, wat dacht je van op een stukje stokbrood bij een lekkere warme kom soep? Zo maak je de maaltijd even net iets spannender en eet je lekker veel groenten.

Bereiding

Stap 1

Begin met het blancheren van de doperwten en stoel deze af met koud water.

Stap 2

Voeg de erwten dan in een keukenmachine of blender samen met (soja) yoghurt, citroensap en peper en zout. Rasp het teentje knoflook hier ook bij en blend tot een egale massa.

Stap 3

Snijd de champignons in plakjes en bak deze in een pannetje goudbruin.

Stap 4

Snijd rode peper in dunne ringen.

Stap 5

Serveer de spread met stokbrood en beleg met champignons, rode peper en tuinkers.

* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

bijgerechten vegetarisch hapjes & snacks vegan lente brood spread groenten spread brood beleg doperwten erwtjes

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴