Doperwten spread
Doperwten spread
Bereidingstijd: 15 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 200 gr doperwten
- 2 el (soja) yoghurt
- 1 tl citroensap
- 1 teen knoflook
- peper en zout
- 150 gr champignons
- 0.5 - 1 rode peper
- tuinkers
- 1 stokbrood
Al een keer eerder vertelde ik dat ik eigenlijk altijd wel op zoek ben om vegetarisch of veganistisch brood beleg te maken of kopen. Zo kwam ik op het idee van een spread van doperwten, die niet alleen lekker is op de boterham, maar ook op een stokbroodje tijdens de borrel!
Groenten spread van doperwten
Al eerder maakte ik bijvoorbeeld deze groenten spread van paprika, deze van pompoen en deze van aubergine. Dat ik fan van groenten en spreads ben, dat mag dus duidelijk zijn. Tijd voor een nieuwe variant, namelijk eentje van doperwten! Erg lekker, zeker wanneer je dit combineert met beleg van gebakken paddenstoelen, tuinkers en pittige rode peper. De spread is namelijk een beetje zoet en de rode peper maakt het daarom helemaal af! Voeg zoveel toe als dat je zelf lekker vindt.
Brood beleg of voor bij de borrel?
Dat dit lekker is als broodbeleg, dat is een feit, maar dit is ook super voor bij de borrel. Smeer dit lekker op een stokbroodje in plaats van een stukje brie bijvoorbeeld. Heerlijk voor de afwisseling. Jammie! Of, wat dacht je van op een stukje stokbrood bij een lekkere warme kom soep? Zo maak je de maaltijd even net iets spannender en eet je lekker veel groenten.
Bereiding
Stap 1
Begin met het blancheren van de doperwten en stoel deze af met koud water.
Stap 2
Voeg de erwten dan in een keukenmachine of blender samen met (soja) yoghurt, citroensap en peper en zout. Rasp het teentje knoflook hier ook bij en blend tot een egale massa.
Stap 3
Snijd de champignons in plakjes en bak deze in een pannetje goudbruin.
Stap 4
Snijd rode peper in dunne ringen.
Stap 5
Serveer de spread met stokbrood en beleg met champignons, rode peper en tuinkers.
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link