Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Gevulde courgette met quinoa

Gevulde courgette met quinoa

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 80 gr quinoa
  • 100 gr kikkererwten
  • 70 gr fetakaas
  • 10 olijven
  • 2 courgettes
  • 100 gr cherrytomaat
  • 1 el citroensap
  • 1 tl paprika poeder
  • peper en zout
  • olie om in te bakken

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Gevulde courgettes zijn een perfecte manier om lekker veel groenten te eten tijdens je avondmaaltijd. Deze courgettes zijn gevuld met onder andere quinoa, cherrytomaat en feta.

Gevulde courgettes

Wat deze courgettes extra lekker maakt, is dat ik ze voor het vullen even gebakken heb. Daardoor zijn de courgettes gegaard en niet meer rauw. Het is belangrijk dat ze wel nog bite hebben, dus bak deze niet te lang. Je kunt de courgettes in een pan of in een grillpan bakken. Voor de smaak zal het niet veel uitmaken, maar de grill strepen zien er wel extra mooi uit.

Vegetarisch recept

De vulling is lekker vegetarisch en het is zeker een volwaardig vega recept, omdat er veel eiwitten zitten in de quinoa en kikkererwten. Indien je dit recept vegan wilt maken, laat dan de feta weg. Het recept zal net zo lekker zijn! Verder leent dit recept zich ook weer perfect voor restjes, zo is paprika ook lekker door de quinoa en ook een gesnipperd rood uitje is een aanrader.

Bereiding

Stap 1

Halveer de courgette en halveer de helften vervolgens in de lengte. Verwijder de zaadlijsten uit de courgette.

Stap 2

Verhit een beetje olie in een pan en bak de courgette ongeveer 2 minuten. Je kunt eventueel een scheutje water toevoegen en dan de deksel op de pan doen. Op die manier stomen de courgettes gaar. Laat daarna de de courgettes nog lekker bruin bakken.

Stap 3

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen van de verpakking en giet af. Spoel de kikkererwten af en meng met de quinoa. Breng de quinoa op smaak met citroensap, paprikapoeder en peper en zout. Meng hier ook de cherrytomaatjes doorheen. Snijd de cherrytomaatjes in kleine stukjes en de olijven in ringen.

Stap 4

Vul de courgettes met het quinoa mengsel en brokkel hier een beetje fetakaas overheen.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

quinoa tomaat hoofdgerechten kikkererwten courgette erwten vegetarisch diner grieks

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴