Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Rabarber crumble met walnoten

Rabarber crumble met walnoten

Bereidingstijd: 50 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 350  gram rabarber
  • 2 el  honing of suiker
  • 1 tl   vanille of extract
  • 1 rasp en sap van sinaasappel
  • 120  gram tarwebloem
  • 75 gram koude boter
  • 75  gram witte basterdsuiker
  • 2 el   gehakte walnoten

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

De mooie roze stengels rabarber zijn de heerlijke basis voor deze crumble. Samen met krokante koek kruimels een heerlijk dessert of gewoon als ontbijt!

Alles over rabarber

Rabarber is een heerlijke lente groente officieel, al wordt het meestal gezien als een fruit. Het heeft een lichte zurige smaak die perfect samen gaat met het sap van de sinaasappel in dit recept. Rabarber is een bommetje vol vitamine C en bevat ook nog eens weinig calorieën. Het is niet nodig om de stelen rabarber te schillen, deze kun je gewoon mee stoven nadat je deze goed gewassen hebt.

Recept voor rabarber crumble

Deze crumble vindt ik zelf heerlijk als warm dessert, maar stiekem ook gewoon als ontbijt in het weekend. Daar kun je mij enorm blij mee maken. Als ontbijt is het lekker met een beetje yoghurt of kwark en als dessert is het ook heerlijk met een bol ijs.

Bereiding

Stap 1

Begin met het maken van het deeg. Meng eerst het bloem samen met de suiker. Voeg vervolgens de boter in kleine stukjes toe en meng goed door te kneden met je handen tot je een bal deeg hebt. Leg dit ongeveer 20 minuten in de koelkast.

Stap 2

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 3

Was de rabarber grondig en snijd in stukken van 2 centimeter. Stoof de rabarber in een pan samen met het sap en de rasp van de sinaasappel en het vanille extract. Voeg hierbij ook de honing of suiker aan toe en laat ongeveer 5 minuten stoven.

Stap 4

Voeg de rabarber in een een ovenschaal of kleine ovenbakjes. Kruimel het deeg over de toevoegen en strooi gehakte walnoten er overheen.

Stap 5

Bak de rabarber crumble in de oven goud bruin in ongeveer 25 minuten of tot de kruimels gaar en goudbruin zijn.

Stap 6

Serveer met een beetje (soja) yoghurt!

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

zoet ontbijt vegetarisch walnoten vegan rabarber crumble lente nagerechten bakrecepten

Bekijk ook eens deze recepten

Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴