Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Sjalot tarte tartin met rode bessen en geitenkaas

Sjalot tarte tartin met rode bessen en geitenkaas

Bereidingstijd: 45 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 750 gr sjalotten
  • 4 takjes verse tijm
  • 50 gr boter
  • 4 tl Balsamico azijn
  • 3 el honing
  • 125 gr rode bessen
  • 100 gr geitenkaas
  • 1 vel bladerdeeg
  • zout

Keukenhulpjes:

  • Oven
  • quiche vorm of oven bestendige pan

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze hartige tarte tartin met sjalotten is een heerlijk recept. De rode bessen en geitenkaas maken deze tarte tartin een must om te maken.

Hartige tarte tartin met sjalotten

Tarte tartin is een gerecht dat vaak zoet gemaakt wordt. Denk hierbij aan tarte tartin met appel, peer of zelfs mango. Erg lekker! Wist je dat je tarte tartin ook hartig kunt maken? In dit recept we hebben een combinatie van zoet en hartig. De sjalotten worden gekaramelliseert en zijn vervolgens een perfecte combinatie met de licht zure rode bessen en de smaakvolle geitenkaas.

Rode bessen in recepten

Wellicht weten jullie wel dat wij thuis gek zijn op rode bessen. Gewoon, uit het vuistje maar ook in recepten. Rode bessen zijn een echte topper van het feestseizoen, omdat dit zo mooi uitziet in gerechten. Kleine rode pareltjes. Dit recept is zeker een grote favoriet, maar een andere favoriet is ook het nagerecht voor eton mess met rode bessen.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Verwijder de schil van de sjalotten en halveer. Ris de tijm van de takjes. Verhit 50 gram boter in een pan en bak de sjalotten in ongeveer 10 minuten aan beide kanten goudbruin. Voeg na een paar minuten de takjes tijm toe en 2 eetlepels Balsamico azijn toe.

Stap 3

Neem de ovenschaal en leg de gehalveerde, goudbruine sjalotten in de ovenschaal met de platte kant naar beneden. Voeg in de pan een extra klontje boter van ongeveer 25 gram, 2 eetlepels balsamico azijn en 3 eetlepels honing. Laat ongeveer 3 minuten pruttelen, roer goed door en voeg vervolgens toe aan de sjalotten. Strooi de rode bessen hier overheen

Stap 4

Vet de randen van de ovenschaal in en leg het vel bladerdeeg er overheen. Stop de randen een beetje en en zorg ervoor dat het niet teveel over de rand heen gaat. Bak af in ongeveer 25-30 minuten.

Stap 5

Haal de tarte tartin uit de oven en laat 5-10 minuten afkoelen. Leg een bord op de tarte tartin en keer voorzichtig om. Kruimel de geitenkaas over de tarte tartin.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten vegetarisch winter geitenkaas kerst diner oven herfst tarte tartin rode bessen sjalot

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴