Chocolade chia pudding

Bereidingstijd: 15 min.

Personen: 2


Ingrediënten

  • 3 tl chia zaadjes
  • 100 ml (amandel) melk
  • 1 el cacaopoeder
  • 1 banaan
  • 150 gr rood fruit
  • 1 el agave
  • 1 tl kokosrasp

Chia pudding is lekker makkelijk en snel gemaakt en kun je het beste een nachtje in de koelkast laten staan voor een heerlijk ontbit de volgende ochtend. Deze chia pudding is met chocolade en banaan.

Zelf een lekkere chia pudding maken

Een tijdje terug postte ik al eens een Chia Pudding recept. Dat was mijn eerste Chia Pudding ooit. Aangezien ik die best behoorlijk lekker vind, ging ik verder experimenteren met chia pudding en kwam ik uit bij een chocolade variant. En chocolade, banaan en roodfruit zijn een waanzinnig lekkere combinatie toch?! Gezond blijft hij nog steeds, want ik gebruik rauwe cacao poeder, gewone mag natuurlijk ook! Kijk je mee naar het eenvoudige recept?

Dit soort ontbijtjes zijn bij mij o-zo favoriet, omdat je ze in de ochtend alleen maar uit de koelkast hoeft te halen en je direct kunt ontbijten. Dit betekend dus wel dat je de avond van te voren even 5 minuten tijd moet maken.

Bereiding

Stap 1

Meng de chia zaadjes met amandelmelk en  rauwe cacaopoeder en roer goed door. Dit gaat nu een nacht de koelkast in. Indien je tijd hebt, roer je het na een uurtje even goed door.

Stap 2

De volgende ochtend begin je met het verwarmen van het rood fruit. Voeg hier eventueel een heel klein beetje water aan toe. Zo wordt het een jam

Stap 3

Prak de banaan fijn en voeg deze op de bodem van het glas. Voeg hierop de chocolade chia pudding en maak af met warm rood fruit en kokosrasp

 

banaan ontbijt vegetarisch chocolade vegan chia rood fruit pudding
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media